Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Prsař Bartůněk i motýlkář Šefl skončili v rozplavbách

Barcelona - Plavci Petr Bartůněk a Jan Šefl v rozplavbách na mistrovství světa v Barceloně vybojovali umístění na konci třetí desítky. Českou výpravu čeká první vrchol vpodvečer, kdy se v jednom z pěti finále představí Simona Baumrtová v závodě na 100 metrů znak.

Petr Bartůňek
zdroj: ČTK/AP autor: Manu Fernandez

Prsař Bartůněk vyhrál svoji rozplavbu v padesátimetrovém sprintu, ale celkově obsadil v konkurenci 83 plavců 27. místo. Časem 27,84 zaostal o 26 setin sekundy za vlastním českým rekordem z roku 2009, přesně tolik jej také dělilo od postupu do semifinálové šestnáctky.

Šefl na motýlkářské dvoustovce zaostal za svými možnostmi a časem 2:02,43 skončil mezi 34 závodníky třicátý. Na postup do semifinále by mu nestačil ani jeho český rekord 1:58,26, musel by jej vylepšit skoro o sekundu.

Baumrtová nastoupí do finále znakařské stovky ve večerním bloku, který začne v 18:00. V pondělním semifinále vyrovnala jednadvacetiletá chomutovská závodnice vlastní český rekord časem 59,99 sekundy a postoupila ze sedmého místa.

Loni na olympijských hrách v Londýně byla Baumrtová desátá, časem 59,99 se tehdy blýskla už v rozplavbách. Baumrtová už má osm medailí z vrcholných akcí, z toho sedm bronzových. Třetí byla i na loňském mistrovství světa v krátkém bazénu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články