Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

České tenistky zářily, Taekwondistka Šimánková nestačila na favoritku

Nanking  Druhý den Olympijských her mládeže se vydařil zejména českým tenistkám. Simona Heinová dokonce porazila světovou juniorskou jedničku, Srbku Jorovičovou. Zvítězila i další česká tenistka, talentovaná Markéta Vondroušová. Turnaj naopak skončil pro taekwondistku Adrianu Šimánkovou.

Sedmnáctiletá rodačka z Plzně Heinová měla v prvním kole extrémně těžkou soupeřku, přesto obrovský tlak ustála a nejvýše nasazenou Srbku Ivanu Jorovičovou porazila ve dvou setech. Blýskla se také patnáctiletá Markéta Vondroušová, letošní semifinalistka Wimbledonu a French Open je na olympiádě šestá nasazená, s Namibijkou Jacovsovou prohrála první set 4:6, pak se ale vzpamatovala a otočila zápas do výhry 2:1. 

Pro českou taekwondistku Adrianu Šimánkovou byla úspěchem už samotná nominace do Nankingu. Přesto doufala, že dojde dále než do čtvrtfinále, v něm ovšem narazila na těžkou soupeřku – Fatmu Saridoganovou. Favorizované Turkyni nakonec podlehla 5:9 a s turnajem se loučí. "Ona teď vyhrává, co se dá, takže to štěstíčko na los nebylo," prohlásila Šimánková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články