Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Soupeř, se kterým by chtěl prohrát ze všech nejméně. Krpálek narazí na Grola

Lukáš Krpálek ve středu svede boj o svoji čtvrtou medaili z mistrovství světa, ale první v nové kategorii nad sto kilogramů. Ani tentokrát určitě nevyzve osm let neporaženého Teddyho Rinera, který do Ázerbájdžánu nedorazil, i tak má ale olympijský šampion z Ria těžký los, který ho rozhodně nepotěšil. Zejména když hned v prvním duelu narazí zřejmě na Nizozemce Henka Grola, jenž byl v nižší váze jeho obávaným rivalem a jehož ze sedmi soubojů porazil jen dvakrát. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz ve středu od 8:00.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČT4 autor: Ondřej Deml

"Když jsem se dozvěděl rozlosování, tak jsem byl naštvaný a znechucený. Ale Grola jsem už v této váze porazil na mistrovství Evropy a na druhou stranu je dobře, že jdu s ním, protože mě to možná nakopne víc, než kdybych měl slabého protivníka. Je to soupeř, se kterým bych chtěl prohrát ze všech nejméně," připustil Krpálek. "Já mu to nedám zadarmo, i kdybych měl prohrát," dodal.

Mezi ním a Grolem panuje rivalita od olympijských her v Londýně, kde Nizozemec vyhrál a sebral Krpálkovi šanci na medaili. Na MS 2014 či letošním ME ho ale český judista porazil a pak získal zlato. Naopak právě v Baku, kde se koná letošní šampionát, vyhrál ve finále ME 2015 Grol. "Dám do toho maximum, díval jsem se na videa z našich zápasů. Nemám z toho radost, ale musím se prát s tím, koho mi přisoudil los," řekl Krpálek.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek půjde na Grola, přípravu si zpestřil stolním tenisem

V případě postupu by sedmadvacetiletý rodák z Vysočiny zřejmě svedl souboj s Mongolem Tuvšinbajarem Naidanem, olympijským vítězem z Pekingu a stříbrným medailistou z OH v Londýně. "Po Riu stejně jako já přešel ze stovky a loni na mistrovství světa byl v plusce bronzový v Budapešti, kde jsem chyběl. Pro mě je to velmi těžký soupeř a mám s ním špatnou bilanci. Je malý, podsaditý a má výborné techniky. Ale na olympiádě jsem měl také těžký los," odmítl případné výmluvy Krpálek.

Do Baku odjel s cílem získat medaili. "Medaile by byla obrovský úspěch, vlastně už jen o ni bojovat. Pak bych odjížděl z Baku spokojený. Ale jdeme zápas od zápasu a v každém utkání musím nechat maximum, teprve pak pomýšlet na úspěch. Doufám, že budu odjíždět s pocitem, že jsem na žíněnce nechal maximum, a třeba to skončí dobrým výsledkem," prohlásil.

Mrzí ho, že do Baku nakonec nedorazil největší favorit jeho váhové kategorie a největší hvězda juda Francouz Riner. "Když jsem se s ním bavil na jednom kempu, tak říkal, že možná bude, ale nakonec není. To mě mrzí, protože v případě úspěchu tam bude ta myšlenka, že jeden člověk tady chyběl. Ale přijde čas, kdy se konečně potkáme. Pro mě je důležité nejprve porážet všechny ostatní a teprve pak mohu myslet na Francouze," prohlásil Krpálek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články