Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Melichová v Německu nastoupí už jako profík. Bylo to všechno strašně rychlé, přiznala

Ještě jako amatérka šokovala Jana Melichová vítězstvím v Berouně, když za sebou nechala všech 127 soupeřek včetně české jedničky Kláry Spilkové. Vítěznou prémii 30.000 eur (asi 740.000 korun) však přijmout nemohla. V Německu by tomu případně už bylo ale jinak. Čtyřiadvacetiletá golfistka totiž přijala nabídku a stala se profesionálkou.

Jana Melichová
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Celé pondělí jsem vše vyřizovala, ani jsem neměla čas odpovídat na spousty zpráv, které mně chodily na mobil. S Českou golfovou federací a českou PGA jsem řešila vzdání se amatérského statusu a přechod k profíkům. Do půlnoci jsem musela oznámit svoje rozhodnutí, zda chci přijmout od LET kartu na zbytek této sezony a na celou příští. Bylo to všechno strašně rychlé, ale rozhodla jsem se správně. V Německu už budu startovat jako profesionálka," řekla pro iSport.cz.

Původně měla plány, že si zahraje amatérské mistrovství Evropy i světa a vrátí se na pár měsíců do USA. "Nebylo to jednoduché rozhodování. Jsem ale přesvědčená, že přestup k profesionálům byla jediná rozumná cesta. Vždyť na tenhle moment jsem trénovala celý život. Byla by hloupost to nevzít," dodala golfistka, jež změnu plánovala až v zimě.

V minulém týdnu vyhrála Melichová čtvrtý ročník Tipsport Czech Ladies Open s celkovým skóre 14 ran pod par. O jeden úder předčila olympioničku Spilkovou a Dánku Nicole Brochovou Estrupovou. Podnik nejvyšší evropské série ovládla jako první česká amatérka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články