Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Day a Todd vedou po prvním dni major PGA Championship

Australan Jason Day a Američan Brendon Todd vedou po prvním kole s pěti ranami pod par golfový major PGA Championship. Obhájce titulu Brooks Koepka je v San Franciscu s další osmičkou soupeřů o jediný úder zpět. Na dohled se s dvěma ranami pod par drží Tiger Woods.

Jason Day
zdroj: ČTK/AP

Day, který PGA Championship vyhrál před pěti lety, zapsal v úvodním kole prvního "pokoronavirového" majoru na hřišti v Harding Parku pět birdie. Todd sice dvakrát chyboval, ale k 65 ranám dospěl poté, co dal o dvě birdie více než Day.

"Přijel jsem sem povzbuzen faktem, že jsem třikrát za sebou skončil na turnajích v desítce, což člověku dodá klid a pohodu. Jsem spokojen," řekl Day. Todd se na něj dotáhl díky birdie na poslední jamce a řekl: "Pomůže mi to do dalšího dne."

Na děleném třetím místě jsou s Koepkou například Angličan Justin Rose, Američané Xander Schauffele a Zach Johnson nebo Němec Martin Kaymer.

Je nám líto, video expirovalo.
Todd a Day zahráli pět ran pod par a jsou na čele PGA Championship

Woods hraje teprve podruhé od února a měl trochu problém s dlouhými prvními ranami. Dařilo se mu ale na greenech s novou delší holí na patování, která ulevuje jeho bolavým zádům. "Jakýkoli výsledek v červených číslech je vzhledem k počasí dobrý. Myslím, že jsem odvedl slušnou práci," řekl vítěz patnácti majorů.

Příliš se nedařilo novému prvnímu hráči světa Justinu Thomasovi z USA. Vítěz předchozího turnaje v Memphisu zahrál dvě double bogey a se skóre +1 je na děleném 68. místě. O ránu lépe je na tom severoirský hráč Rory McIlroy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články