Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Harrington, Daly nebo Willett. Golfové Czech Masters nabídne zahraniční hvězdy

Tři vítězové majorů a navrch bývalá světová jednička od čtvrtka až do neděle. Takové taháky chystá pátý ročník golfového Czech Masters v rámci série European Tour, které se bude konat na hřišti Albatross u Prahy. Na turnaji s dotací milion eur nebude chybět dvanáctka domácích hráčů s cílem projít náročným cutem.

Zleva John Daly, Pádraig Harrington, Lee Westwood a Danny Willett
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

K největším hvězdám patří trojnásobný šampion z majorů Ir Pádraig Harrington, dvojnásobný vítěz John Daly z USA a předloňský král Masters Angličan Danny Willett. Znovu přijela někdejší světová jednička Angličan Lee Westwood.

"Každý rok se snažíme turnaj posunout výš, aby se sem hráči vraceli a další hvězdy přijížděly. A důkazem jsou osobnosti sedící zde," ukázal promotér turnaje Petr Dědek na Dalyho a spol. "Moc rád se sem vracím, chceme potěšit fanoušky," slíbil Američan, který ovládl PGA Championship (1991) a British Open (1995).

Willett se do Češka vrátil po čtyřech letech. V roce 2014 skončil na Albatrossu třináctý. "Dobře si to pamatuju," řekl majitel zeleného saka za triumf na Masters. "Změnilo se hodně. Poslední dva roky byly nabité a plné změn. Měl jsem zdravotní problémy, ale jsem znovu připraven hrát dobře a zase si golf užívám," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Na golfovém Czech Masters se představí Daly, Harrington nebo Willett

Harrington prožil nejlepší rok před deseti lety, kdy vyhrál British Open (stejně jako v roce 2007) a PGA Championship. Do Prahy přiletěl dnes a z letiště zamířil rovnou mezi novináře a na exhibici. "Jsme na přesuny zvyklí. V mé fázi kariéry jsem rád, když přijedu do krásných míst a kromě golfu si užívám i okolí," usmál se.

"Turnaj je již tradicí a součástí bodování do Ryder Cupu, což mu přidává na důležitosti," řekl Dědek. O možnost reprezentovat Evropu proti USA koncem září bude v Česku bojovat Angličan Eddie Pepperell. Sledovat ho může i Westwood, pro letošek asistent kapitána evropského týmu. "Budu se koukat kolem," naznačil Westwood, že třeba doporučí jméno pro divokou kartu.

Z domácích profesionálů si na pozvánku pořadatele zahrají Filip Mrůzek, Stanislav Matuš, Ondřej Lieser, Jan Cafourek, Aleš Kořínek, Petr Dědek jun., Daniel Suchan, Petr Gál, Lukáš Tintěra a Michal Pospíšil. Z amatérů dostanou šanci čerstvý letošní šampion na rány Šimon Zach a teprve patnáctiletý Václav Tichý.

Loni se Czech Masters zúčastnilo patnáct českých hráčů a nikdo neprošel po dvou dnech cutem. Předloni se to z jedenácti Čechů povedlo Mrůzkovi. Titul bude obhajovat Jihoafričan Haydn Porteous. K favoritům patří také Belgičan Thomas Pieters, vítěz českého turnaje z roku 2015, který se letos dělil o šesté místo na PGA Championship.

Na hřišti je oproti loňsku především nový green závěrečné osmnácté jamky, který je větší a blíže vody. "Za jamkou je zas pekelné údolí," uvedl generální manažer hřiště Stanislav Lisner směrem k hráčům a Willett se lehce usmál. Pořadatelé měli problém připravit hřiště vzhledem k dlouhotrvajícímu suchu. "Přípravy byly letos nejtěžší za pět let, voda chybí. I díky šarlatánskému umění našeho greenkeepera se ale podařilo hřiště připravit na vysoké úrovni," konstatoval Lisner.

Pro registrované golfisty bude vstup zdarma, podobně jako pro děti do 15 let, seniory a ZTP, nebo na atributy partnerů akce (předložené kreditní karty či klíčky od auta). V rámci federačního projektu Bav se golfem si může každý na Albatrossu hru vyzkoušet - patování i odpalování, nebo si i domluvit lekci s trenérem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články