Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Woodland má na PGA Championship rekord a po 2. kole je v čele

Druhé kolo PGA Championship, závěrečného majoru sezony, narušily na hřišti v Bellevire rozmary počasí a kvůli prudké bouři se nedohrálo. V čele se drží Gary Woodland, který stihl druhé kolo dokončit a po dvou dnech má deset ran pod par, čímž v půlce turnaje vytvořil rekord PGA Championship. "Nehrál jsem tak dobře jako první den, ale díky železům jsem se udržel ve hře," řekl Woodland.

Gary Woodland
zdroj: Reuters / USA Today Sports

Dotáhnout turnaj k premiérovému major titulu nebude pro Woodlanda snadné. O ránu zpět je jeho krajan Kevin Kisner a na dostřel se dotáhli favorité. Letošní vítěz US Open Brooks Koepka je dvě rány zpět, poté co stejně jako Charl Schwartzel z JAR zahrál druhý den vynikajících 63 ran. Světová jednička Dustin Johnson už je čtvrtý a ztrácí tři rány stejně jako Rickie Fowler, který však ještě druhé kolo nedokončil.

Kolo nedohrál ani Američan Tiger Woods. Čtrnáctinásobný vítěz majorů se přitom v pátek rozjel a během sedmi jamek zapsal tři birdie. "Šel jsem správným směrem," řekl čtyřnásobný král PGA Championship. Možná ale může ze sobotní dohrávky také těžit, protože hřiště bude po dešti měkké. "Čeká nás dlouhý den."

Obhájce titulu Justin Thomas z USA je zatím na skóre -2, ale má před sebou ve skupině s Woodsem ještě 11 jamek druhého kola. Skórovat se zatím nedaří dalšímu z favoritů Rorymu McIlroyovi. "Už jsem zahrál šestnáct parů v řadě, tak snad to brzo zlomím. Třeba mi to po ránu bude vyhovovat," řekl Severní Ir.

Cut je zatím na hranici paru. Do závěrečných kol nejspíše neprojdou například Španěl Sergio García, vítěz dubnového Masters Patrick Reed z USA ani Bubba Watson, který letos vyhrál už tři turnaje, ale po dvou dnech má skóre +8.

Je nám líto, video expirovalo.
Druhé kolo PGA Championship narušilo počasí
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články