Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Garcia se na Players Championship blýskl hole in one, v čele jsou McGirt a Hughes

Ponte Vedra Beach (USA) – První kolo se mu příliš nepovedlo, Španěl Sergio García se i tak stal asi největší hvězdou úvodního dne prestižního turnaje Players Championship. Na slavné ostrovní jamce číslo sedmnáct se mu podařilo trefit hole in one. Úvodní den ale nejlépe vyšel dvojici William McGirt z USA a Mackenzie Hughes z Kanady, který mají shodné skóre -5. Přímý přenos druhého dne sledujte exkluzivně na webu ctsport.cz od 19:00.

Sergio García
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Debby Wong

García se radoval na stejné jamce, na které před čtyřmi lety utopil dva míčky ve finálovém kole v souboji o výhru s Tigerem Woodsem. Díky eaglu si vylepšil skóre na +1 za první kolo a je na děleném 66. místě Rory McIlroy ze Severního Irska.

Po šesti jamkách měl García i kvůli double bogey skóre +4. Na druhé devítce ale přidal vedle hole in one rovněž dvě birdie a bogey a má šanci projít cutem.

"Nebudu lhát, nemám za sebou skvělý den. Zpočátku jsem cítil coby vítěz Masters zbytečnou nervozitu," řekl García, který před měsícem v Augustě vyhrál svůj první major. Eso, osmé na greenu sedmnáctky obklopeném vodou v historii turnaje, ho potěšilo. "Trefil jsem to slušně a bylo pěkné sledovat, jak se míček snesl dolů, dvakrát poskočil a díky rotaci se stočil do jamky," dodal.

Nejlepší výkon na slavném Ponte Vedra Beach však podal někdo jiný. McGirt a Hughes předvedli vyrovnanou hru a odpočinout si odešli se skóre 67 ran. Na ostatní pronásledovatele však mají jen minimální náskok. Čtveřice pronásledovatelů Američané J.B. Holmes s Chezem Reaviem, Švéd Alex Noren a Jon Rahm mají jen o ránu navíc.

První hráč světa Dustin Johnson z USA je na děleném 32. místě s odstupem čtyř ran na čelo. O jeden úder míň musel zahrát obhájce titulu a domácí hráč Jason Day, který je osmnáctý.

Je nám líto, video expirovalo.
Debutant Hughes září na turnaji Players Championship
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články