Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Woods ve druhém dni ani jednou nechyboval a drží deváté místo

Nassau (USA) - Golfista Tiger Woods už ve svém druhém kole po návratu ukázal, že stále bude patřit k nejlepším hráčům. První kolo na Hero World Challenge na Bahamách sice hodnotil se smíšenými pocity, ale v tom druhém neudělal ani jednu chybu a díky sedmi birdie zapsal skóre -7.

Tiger Woods
zdroj: ČTK/AP/Lynne Sladky

Čtyřicetiletý bývalý první hráč světa se vrátil do hry po téměř šestnáctiměsíční pauze. Ve čtvrtek byl sice nadšený, že ho neomezovaly bolesti zad, na druhou stranu ale litoval několika zbytečných chyb. První kolo zvládl na 73 úderů, tedy jeden nad par, a v osmnáctičlenném startovním poli byl předposlední.

"Byl to skvělý pocit zase v těle cítit ten adrenalin. Byla to dlouhá pauza," řekl Woods, jehož na více než rok vyřadilo několik operací zad. Ve větrném počasí Američan nabídl na začátku záblesky svého talentu a na třetí jamce zapsal první birdie od srpna 2015, pak přidal na šestce až osmičce další tři.

Je nám líto, video expirovalo.
Woods se po druhém dni dělí o deváté místo

Po dvou bogey dal další birdie na patnáctce a zdálo se, že zahraje výtečné kolo. Den mu ale zkazily v závěru dvě double bogey - první na šestnácté a poslední na osmnácté jamce, kde poslal drive do vody. "Měl jsem skvělý začátek a pak jsem udělal pár opravdu hloupých chyb. Takových, jaké bych normálně neudělal," litoval Woods, jenž se během nucené zdravotní pauzy propadl ve světovém žebříčku na 898. místo.

"Dlouho jsem ale nehrál a tohle jsou chyby, které můžu odstranit. Celkově vzato se cítím celkem dobře," dodal. V pátek už Woods ukázal kvality čtrnáctinásobného vítěze majoru. Na první devítce měl tři birdie, na druhé dokonce čtyři a vzduchem svištěla jeho tradiční zaťatá pěst po úspěšných patech. Celkově je na skóre -6 a po dvou dnech se dělí o deváté místo.

"První den jsem začal nadějně, ale nechal si to utéct mezi prsty. Druhý den už byl odlišný a cítím se dobře. Hrál jsem dobře i uprostřed kola, udržel se na vlně, což mi pomůže posunout se výsledkovou listinou," pochvaloval si Woods. Po druhém dnu jsou v čele Američan Dustin Johnson a Japonec Hideki Macujama s dvanácti ranami pod par. Lépe než Woods kolo zahráli jen Bubba Watson (-9) a Brandt Snedeker (-8).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články