Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Spilkova bojuje s angínou. Na Dýšině zakončila první den s třemi ranami nad par

Dýšina (Plzeňsko) – Nejenom se soupeřkami, ale také s nemocí musí bojovat golfistka Klára Spilková na domácím turnaji Ladies European Tour v Dýšině. Česká jednička první den je tři rány nad par, což jí bude nejspíše stačit jen na druhou polovinu výsledkové listiny.

Klára Spilková
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Jednadvacetiletá Spilková po návratu z majoru PGA Championship onemocněla angínou, dostala antibiotika, a přestože jí lékaři i start nedoporučovali a rodiče rozmlouvali, tak nastoupila. "Chtěla jsem moc hrát. Je to stejně důležité jako olympiáda, protože to je doma," řekla Spilková, která by měla hrát v srpnu na hrách v Riu.

Startovala v 6:51 z jamky číslo deset v dešti. "Bylo mi špatně. Myslela jsem, že dám dvě jamky, maximálně devět, ale pak jsem se rozešla," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Na turnaji v Dýšině startuje dvanáct českých golfistek

Na jedenáctce přehrála green, míček nenašla a zapsala double bogey. Na čtrnáctce a šestnáctce sice skórovala, ale pak přišlo bogey po trojpatu na sedmnáctce. Další dvě udělala po ráně do bunkeru na jedničce a na dvojce. Zbytek jamek zvládla v paru. Z hřiště odjela odpočívat a doufala, že bude schopná hrát i v sobotu. "Myslím, že půjdu," řekla s vědomím, že bude muset bojovat o cut a postup do nedělního finále.

V čele je momentálně Němka Isi Gabsaová, která nasázela šest birdie, měla jen jedno bogey a má skóre -5. Z dvanácti českých hráček se zatím nejlépe vede amatérce Haně Ryškové. Po patnácti jamkách byla dokonce s bilancí -2 na děleném čtvrtém místě, ale v závěru dvakrát chybovala a došla v paru. Druhá polovina startovního pole teprve hraje.

Tipsport Golf Masters série Ladies European Tour v Dýšině u Plzně

Výsledky po 1. kole: 1. Gabsaová (Něm.) a Wessbergová (Švéd.) obě 66, 3. Koerstzová Madsenová (Dán.), Keatingová (Austr.), Caudalová, Carnetová (obě Fr.) a Cowanová (Něm.) všechny 68, ...45. am. Vlčková a am. Kousková obě 72, 65. am. Vlašínová a am. Ryšková obě 73, 77. Spilková 74, 108. Hinnerová, am. Frýdlová a am. Luňáčková všechny 77, 115. Koželuhová a am. Krásová obě 78, 129. am. Abrahamová 82, 132. am. Würflová (všechny (ČR) 84. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články