Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Povedený závěr vynesl Spilkovou ve Francii na sedmé místo

Saint Jean de Luz - Golfistka Klára Spilková skončila na turnaji ve Francii sedmá, což je její druhé nejlepší letošní umístění v seriálu Ladies European Tour. Dvacetiletá česká profesionálka dopadla lépe jen v červenci ve Skotsku, kde obsadila čtvrté místo. V Saint Jean de Luz zvítězila po rozstřelu domácí Celine Herbinová.

Klára Spilková
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Spilková, která byla po třech kolech devatenáctá, zahrála ve finálovém dějství pětkrát birdie a připsala si 66 úderů, čtyři pod par hřiště. Celkový součet měla -5, na vítězku ztratila šest ran.

"První tři dny jsem hrála vyrovnaný golf, padaly tam birdie, ale zároveň jsem udělala i pár chyb a dávala bogey. Dnešní poslední den jsem se vyvarovala chybám a zahrála krásný výsledek. Jediné bogey přišlo na deváté jamce, kde jsem bohužel zahrála trojputt. Z výsledku a umístění mám velkou radost," uvedla Spilková.

Ještě tři jamky před koncem vedla o tři rány devatenáctiletá Emily Kristine Pedersenová z Dánska, ale pak zahrála bogey a double bogey a Herbinová s ní srovnala krok. V rozstřelu nakonec vybojovala první vítězství na okruhu LET.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články