Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Holmes vyhrál turnaj PGA Tour Houston Open

Houston - Americký golfista J. B. Holmes vyhrál díky skvělému finálovému kolu turnaj PGA Tour Houston Open. V posledním turnaji před úvodním majorem sezony Masters, který začne v Augustě ve čtvrtek, zdolal v rozstřelu tří hráčů krajany Johnsona Wagnera a po třetím kole vedoucího Jordana Spiethe.

J. B. Holmes
zdroj: AP autor: Patric Schneider

Holmes ztrácel před závěrečným dnem na Spiethe šest ran, ale v neděli zahrál skvělých 64 ran. Svých devět birdie v kole dal na prvních dvanácti jamkách. Na skóre -16 nakonec skončili i Wagner a Spieth a muselo rozhodnout play-off.

Spieth vypadl hned na první dodatečné jamce. Holmes pak rozhodl o svém čtvrtém titulu na okruhu PGA na druhé jamce. Stačil mu k tomu par na čtyřparové osmnáctce, jelikož Wagner neproměnil krátký pat, aby si vynutil další jamku.

"Byl to skvělý den a ten konec se taky docela povedl," smál se dvaatřicetiletý Holmes, který za titul získal šek na 1,188 milionu dolarů. "Ani trochu jsem ráno nečekal, že bych mohl vyhrát. Když jsem na prvních pěti jamkách dal pět birdie, tak jsem si říkal, že bych mohl mít šanci, ale stejně to je krásné překvapení," řekl.

Spieth se mohl v případě titulu posunout už na druhé místo světa, a přestože se mu to nepovedlo, půjde do Masters jako jeden z největších favoritů. Jednadvacetiletý Američan v posledních týdnech jeden turnaj na PGA Tour vyhrál a dvakrát skončil druhý. "Jsem připraven a dokážu lépe zvládat tlak, což mi dodává hodně sebevědomí," řekl.

Na Masters bude chybět Němec Alex Čejka. Rodák z Mariánských Lázní byl v Houstonu po 1. kole druhý, ale nakonec skončil na děleném 11. místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články