Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pilsen Golf Master má termín na příští rok a chce přilákat slavné hráčky

Praha – Pořadatelé Pilsen Golf Masters chtějí na příští ročník nalákat golfové hvězdy Jessiku Kordovou a letošní vítězku US Open Michelle Wieovou. Pátý ročník evropské série LET se na hřišti Plzeň Dýšina uskuteční 7. až 9. srpna 2015. "Chceme nejsilnější možné pole. Hned jak jsme dojednali termín pro rok 2015, odeslali jsme na manažerskou skupinu IMG dotaz na účast Kordové, Wieové a čekáme na odpovědi a specifikace podmínek," řekl Jan Jenčovský, manažer promotérské společnosti Goram.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Pilsen Golf Masters bude za rok startovat i Spilková

Kordová, dcera bývalého druhého tenisty světa Petra Kordy, reprezentuje USA a pro letošní ročník se její účast nepodařilo dojednat. Vedle Kordové a Wieové by rádi znovu přivítali bývalou světovou jedničku Ai Mijazatovou z Japonska, která už hrála na Dýšině předloni. Počítají s účastí předních hráček evropského okruhu LET a všech čtyř vítězek předchozích ročníků. Naději získat atraktivní jména dává posunutí termínu zpět na 7. až 9. srpna.

Akce bude týden po majoru British Open. "Což nám umožní snadněji získat americké a asijské hráčky, protože jsou v Evropě," řekl šéf Goramu Robert Klotz. Další motivací bude i zvýšení dotace ze současných 250 tisíc na 275 nebo 300 tisíc eur.

Z domácích hráček má jistou účast zatím jediná Češka s kartou na LET Klára Spilková. Další naděje dostanou šanci získat start na Pilsen Golf Masters na dvou turnajích nižší kategorie LET Access Series - v květnu na Kaskádě a v červenci na Dýšině. Mezi elitu se z nich dostanou vítězky a vždy tři nejlepší Češky.

Letošní ročník vyhrála Francouzka Julie Grecietová a během tří dnů přišlo skoro 11 tisíc fanoušků, o deset procent více než loni. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články