Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

S evropskou špičkou se popasuje devět českých golfistů

Vysoký Újezd (Berounsko) - Devět domácích golfistů se představí na českém turnaji série European Tour. S evropskou špičkou se na D+D REAL Czech Masters 2014 na hřišti Albatross na Berounsku poměří sedm profesionálů a dva amatéři. Seriál přímých přenosů ČT sport a našeho webu startuje ve čtvrtek od 15:00.

Golf
zdroj: ISIFA/Thinkstock autor: iStock/Kati Molin

Z profesionálů budou od čtvrtka hrát Stanislav Matuš, který byl letos 23. na turnaji série Challenge Tour ve Finsku, a dále Lukáš Tintěra, Petr Gál, Marek Nový, Aleš Kořínek, Daniel Suchan a Adam Rajmont. Hrací kartu mezi amatéry získali čerstvý amatérský mistr republiky ve hře na rány Vítek Novák a Petr Dědek junior.

"Menší" turnaj má řadu hvězd

Na Albatrossu se objeví 156 hráčů a mezi největší hvězdy patří Stephen Gallacher a Paul Lawrie ze Skotska, Belgičan Nicolas Colsaerts a Jamie Donaldson z Walesu. Prosadit se například zkusí i bývalý první tenista světa Jevgenij Kafelnikov.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeněk Lorenc o Czech Masters 2014

"Úroveň je veliká. Na to, že je to nejmenší turnaj z European Tour, co se týká prize money – má dotaci 'pouhý' jeden milion eur, je to obsazení vynikající. Jsou tu bývalí i současní vítězové z European Tour, jsou tu bývalí i současní hráči pro Ryder Cup, budoucí hvězdy. Máme se na co těšit," uvedl golfový expert ČT Čeněk Lorenc.

European Tour se bude hrát v Česku po třech letech. Naposledy se tři ročníky uskutečnily v Čeladné, ale předloni byl turnaj kvůli nedostatku peněz zrušen. Vítěz získá 166 660 eur.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články