Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Furyk neudržel vedení a RBC Canadian Open opanoval Clark

Ile Bizard – Jim Furyk nakonec nepřidal svůj třetí triumf na kanadské půdě na PGA Tour. Do závěrečného kola RBC Canadian Open sice nastupoval s náskokem dvou ran, z titulu se ale radoval Jihoafričan Tim Clark, který s celkovým skóre -17 porazil druhého Furyka o jednu ránu. "Dnešek byl jako sen," prohlásil nadšený Clark.

Clark slavil vítězství PGA Tour poprvé od roku 2010, kdy opanoval Players Championship. Jihoafričan si tak po několika nepovedených ročnících zvedl sebevědomí, když v loňské sezoně prošel cutem jen na deseti z dvaceti turnajů, jichž se účastnil.

"Když se mi podaří udržet koncentraci, není důvod, proč bych takhle nemohl hrát dál," věří Jihoafričan. Clark si za vítězství na hřišti Roayal Montreal připsal 500 bodů do FedEx cupu a posunul se na průběžné 27. místo.

Své trápení naopak prodloužil Jim Furyk, který na titul z PGA Tour čeká již od roku 2010. Furyk nedokázal proměnit vedení po třetím kole ve vítězství už posedmé v řadě. "Můžu vinit jen sebe," stýskal si Američan. "Jsem samozřejmě zklamaný. Nehrál jsem prostě dostatečně dobře a nevyužil příležitosti, které jsem měl," litoval.

Zdroj
pgatour.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články