Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Bowditch uspěl v San Antoniu a poprvé vyhrál turnaj PGA

San Antonio (USA) - Steven Bowditch je dalším premiérovým vítězem turnaje na okruhu PGA v této sezoně. Třicetiletý Australan vstupoval do Texas Open až jako 339. hráč světa, ale i přes vysoké skóre ve finále kvůli silnému větru vyhrál v San Antoniu o ránu před Američanem Willem MacKenziem.

Steven Bowditch
zdroj: Isifa

Bowditch zahrál v neděli na 76 ran, čtyři nad par, což je nejvyšší skóre vítěze v závěrečném kole na PGA Tour od roku 2004. Bowditch za první triumf při svém 110. startu na PGA vydělal 1,116 milionu dolarů a bude poprvé hrát Masters.

Steven Bowditch: "Zůstal jsem ve finále pozitivní, i když jsem hrál mezi kaktusy, kameny a nedával paty. Jsem za to odměněn, jsem nadšený a dojatý. Měl jsem štěstí, že silný vítr znemožnil soupeřům zahrát lepší výsledek."

Bowditch je po Jasonu Dayovi a Johnu Sendenovi letos třetím Australanem, který vyhrál turnaj PGA. Do finálového kola šel s náskokem tří ran, ale už po čtyřech jamkách o něj přišel a byl nastejno s Mattem Kucharem.

Vítěz šesti turnajů PGA Kuchar ale také chyboval a skončil čtvrtý. Po birdie na čtrnáctce získal Bowditch náskok dvou ran na pronásledovatele a mohl si pak dovolit i bogey na osmnáctce. První major sezony Masters začne za necelé dva týdny a Bowditche se ptali, jak se poprvé do Augusty těší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články