Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Reed je nejmladším vítězem golfového Cadillac Championship

Doral (USA) - Americký golfista Patrick Reed vyhrál na přestavěném hřišti Blue Monster miliardáře Donalda Trumpa turnaj Cadillac Championship a ve třiadvaceti letech se stal nejmladším vítězem akcí série World Golf Championship. O druhé místo se v Doralu podělili Američan Bubba Watson a Jamie Donaldson z Walesu. První hráč světa Tiger Woods v nedělním finálovém kole nezahrál ani jedno birdie a místo útoku na obhajobu se propadl na 25. místo. 

Patrick Reed
zdroj: AP autor: Wilfredo Lee

Reed vyhrál třetí turnaj na okruhu PGA během osmi měsíců. Z celkové devítimilionové dotace si na konto připsal 1,53 milionu dolarů. "Tvrdě jsem na tohle pracoval. Hodně jsem vyhrával jako junior, jako amatér a teď už mám tři tituly na PGA. Moc hráčů toho v mém věku tolik nedokázalo. Věřím, že jsem jedním z pěti nejlepších hráčů světa," řekl Reed sebevědomě po triumfu.

Faktem je, že Reed zvládl skvěle tlak finále. Do posledního kola šel z prvního místa a na prvních čtyřech jamkách zahrál tři birdie a jedno bogey, čímž navýšil náskok před pronásledovateli na čtyři rány. Zbytek kola hrál konzervativně na jisté pary a v závěru si mohl dovolit bogey na čtrnáctce i závěrečné osmnáctce a o ránu vyhrál.

"Trefoval jsem míč celý turnaj parádně a moje patování bylo excelentní. Kamkoli přijedete a můžete se spolehnout na práci na greenech, tam se vám hodně uleví," řekl Reed, který ve finálových kolech chodí po vzoru Woodse oblékán stejně jako vítěz čtrnácti majorů - v černých kalhotách a červeném tričku.

"Když jsem vyrůstal, Tigera jsem hltal a je skvělé, že jsme dnes byli oba oblečeni stejně," řekl. Woods ale mnoho důvodů k úsměvu neměl. V sobotu sice zahrál 66 ran a před finále ztrácel na Reeda jen tři rány, jenomže nedělní den mu nevyšel (78). Opět měl problémy se zády, kvůli kterým nedohrál předchozí turnaj. "Začalo to na šesté jamce po ráně z bunkeru, pak už jsem jenom dohrával," řekl Woods.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články