Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Spilková neměla s postupem do finále potíže

Dýšina (Plzeňsko) - Klára Spilková prošla bez problémů cutem turnaje a v neděli si zahraje finále. Česká jednička dnes na hřišti v Dýšině stejně jako o den dříve zahrála výsledek 69 a celkem je se čtyřmi ranami pod par v rozehraném 2. kole třiadvacátá. V čele je zatím Švýcarka Anais Maggettiová, která je o sedm ran lepší než Spilková. Přímý přenos finálového kola sledujte v neděli 11. 8. od 13:00 na ČT sport a našem webu.

Klára Spilková
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Z dalších devíti domácích golfistek, které do turnaje evropské série Ladies European Tour spolu se Spilkovou zasáhly, mají k postupu do finále blízko amatérky Kateřina Vlašínová a Kateřina Krásová. Ty ještě druhé kolo nedohrály.

Osmnáctiletá Spilková hrála i druhý den dobře a jamku před koncem byla po čtyřech birdie a jednom bogey na skóre -3. Na závěrečné čtyřparové osmnáctce ovšem chybovala, zahrála o jednu ránu více, než měla, a pohoršila si.

Klára Spilková:

"Jsem spokojená, prošla jsem cutem. Je ale pravda, že od začátku říkám, že tady chci vyhrát, takže budu muset ještě zabrat. Trefila jsem ve druhém kole šestnáct greenů, klidně jsem mohla být minus šest, ale nedařilo se mi proměňovat šance na birdie. Když mi tam v neděli padnou všechny co za první dvě kola ne, tak to bude zítra osmnáct."

První kolo se kvůli páteční bouřce dohrávalo až v sobotu ráno. Druhé proto začalo se zpožděním a bude se dokončovat ještě v neděli před finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih druhého kola golfového turnaje Ladies European Tour v Dýšině
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články