Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

První kolo Canadian Open zvládl nejlépe Američan Steele

Oakville - Do jednoho z nejtradičnějších turnajů světa a třetího nejstaršího otevřeného šampionátu (první se hrál v roce 1904) RBC Canadian Open vstoupil nejlépe americký golfista Brendan SteeleNa druhé pozici se postupně s odstupem jednoho úderu seřadili Scott Brown, Matt Kuchar a Scott Gardiner. Přímé přenosy z každého dne vysílá ČT sport, dnes od 21:00 exkluzivně náš web.

Brendan Steele
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Gunn

Třicetiletý Steele předvedl vyrovnané jamky - skóroval na třech ze čtyř trojparových. Po přesunu z British Open, kde uhrál jen 2. kola, přijel do Kanady pozitivně naladěn jako na staré známé místo. Na kanadském národním okruhu totiž působil mezi roky 2006-2010. "V mém životě to byl ohromný pokrok, byly to dobré časy a já miluju být v téhle pozici," řekl lídr. 

V Ontariu si libuje i jeho krajan Matt Kuchar, který byl před startem adeptem na vítězství. "Podmínky jsou skvělé, hřiště je úžasné," pochvaloval si a vrátil se k utrpení z minulého týdne. "Na British Open to byla výzva, tady je golf přátelštější a víc podobný tomu, nač jsme na PGA Tour zvyklí," dodal. Pokud by Steele své vedení udržel, šlo by o jeho druhé vítězství na okruhu v kariéře. Poprvé se radoval před dvěma lety v Texasu.

O co největší podíl z dotace 5,6 milionu dolarů (přes 110 milionů korun) usiluje i ten, který ho měl loni největší, Scott Piercy. Zatím se ale dělí až o jednačtyřicátou pozici. Minulý ročník se hrál o kus dál v Hamiltonu, letos hráče hostí Glen Abbey Golf Club. Zdejší hřiště má par 72, z toho osm jamek se hraje přes vodu, další podél ní.

Zdroj
ČT sport, golf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články