Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Začíná golfové US Open – Woods chce proměnit formu v zisk patnáctého majoru

Ardmore (USA)  Na Masters americký golfista Tiger Woods neuspěl, a tak se čeká, že na svůj patnáctý titul z turnajů major zaútočí na US Open. Na hřišti Merion se začne hrát dnes a první hráč světa je jasným favoritem.

Tiger Woods
zdroj: ČTK/AP autor: Charlie Riedel

První dva dny půjde Woods v ostře sledované společnosti. Jeho parťáky na hřišti budou světová dvojka Rory McIlroy ze Severního Irska a Adam Scott, od letošního dubna první australský držitel zeleného saka za triumf na Masters.

"Letos mi funguje švih a můžu se soustředit na ostatní věci, ale na US Open musí všechno klapnout, protože každá část hry je tady těžká," řekl Woods, letos už vítěz čtyř turnajů, který US Open ovládl třikrát v letech 2000, 2002 a 2008. Poslední turnaj před US Open se ale Woodsovi nevydařil. Na jeho oblíbeném Memorialu vyrovnal svůj druhý nejhorší výkon kariéry na osmnáctijamkovém hřišti a skončil až na 65. místě.

Přesto je Woods favoritem, protože hraje ve skvělé formě. Na triumf na majoru čeká už pět let, v diskusi ale odmítl myšlenku, že vyhrávat turnaje "velké čtyřky" bylo dříve snadnější. "Nikdy to nebylo lehké. Vždycky to je moc těžké, protože kromě Masters jde vždy o jiné hřiště, které vidíme poprvé nebo podruhé a učíme se ho," řekl Woods.

Nové pro Woodse je i hřiště Merion, na které se golfové US Open vrací po 32 letech. Hřiště s parem 70 na předměstí Philadelphie bude vyžadovat precizní hru. "Bude potřeba rány tvarovat a být hodně disciplinovaný," konstatoval Woods. "Jsem z toho hřiště nadšený," řekl Phil Mickelson, který byl na US Open pětkrát druhý.

Důležitá bude přesnost při dlouhých ranách a preciznost na greenech, ale šéf Americké golfové asociace Mike Davis předpovídá, že padne více birdie, než bývá na US Open obvyklé. "Jsou tam jamky, které jsou k tomu předurčeny, a myslím, že tím pádem bude více kandidátů na titul, a ne jenom jeden," řekl Davis.

Spolu s Woodsem, McIlroyem, Scottem či Mickelsonem mohou na titul pomýšlet například Angličané Justin Rose, Luke Donald a Lee Westwood, ve formě hrající Američan Matt Kuchar nebo jeho krajan Brandt Snedeker.

Loni vyhrál US Open na hřišti v San Francisku Američan Webb Simpson. Z celkové dotace osm milionů dolarů si i letos vítěz připíše na konto 1,44 milionu (27,75 milionu korun).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články