Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

McIlroy se na trůn nevrátil, Houston Open vyhrál Points

Houston - Severoirský golfista Rory McIlroy obsadil na turnaji Houston Open 45. místo a daleko zaostal za prvenstvím, které by mu vyneslo návrat od čela světového žebříčku. Na vítězného Američana D.A. Pointse ztratil dvanáct úderů.

D. A. Points
zdroj: AP autor: Patric Schneider

Třiadvacetiletý McIlroy přišel o vedení v žebříčku před týdnem, do čela se po dvouapůlleté pauze dostal Američan Tiger Woods. V Texasu musel McIlroy k návratu na post jedničky vyhrát, jenže od začátku ztrácel a do víkendových finálových kol prošel jen těsně.

Vyrovnaný boj o vítězství, který se v závěru ještě o tři hodiny protáhl kvůli bouřce, pro sebe rozhodl šestatřicetiletý Points, jenž v posledním kole zahrál šest pod par. O jednu ránu v konečném pořadí předčil krajana Billyho Horschela a Švéda Henrika Stensona a druhým triumfem na okruhu si zajistil start na nadcházejícím majoru US Masters.

Pointsovi se přitom letos dosud vůbec nedařilo. Z devíti turnajů sedmkrát neprošel cutem a jeho nejlepším výsledkem bylo dělené 63. místo. Nedělní triumf na hřišti v Humble mu vynesl 1,116 000 dolarů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články