Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Počítala jsem s tím, že mi to půjde, tvrdí golfistka Spilková

Praha - Zkušenosti k nezaplacení získala golfistka Klára Spilková v premiérové sezoně mezi profesionálkami na okruhu Ladies European Tour (LET). Sedmnáctiletá hráčka si zajistila kartu i pro příští rok, v kterém by ráda častěji útočila na elitní desítku výsledkových listin, což se jí letos podařilo dvakrát.

Ilustrační foto

Spilková odehrála čtrnáct turnajů, osmkrát prošla cutem, vydělala 27 550 eur a splnila základní cíl - udržela si kartu LET i pro rok 2012. "Překvapená ani nejsem, počítala jsem s tím, že mi to půjde dobře," řekla Spilková.

Ve finančním žebříčku ženského evropského okruhu patří studentce radotínského gymnázia 73. místo, ale v redukovaném pořadí, kam se řadí hráčky s minimálně šesti odehranými turnaji, by měla být ještě o deset míst výše. "Což je super. Jsem hrozně spokojená, že jsem to zvládla. Je to nový a moc pěkný," řekla Spilková.

Před vstupem na profesionální sérii LET Spilková moc netušila, co ji čeká. Všechno ale zvládla bez problémů a potvrdila si, že udělala krok správným směrem. "Nebylo to úplně jednoduché, protože profesionálky jsou stokrát lepší než amatérky. Musíte si všechno vybojovat, ale nic moc mě vyloženě nezaskočilo. Získané zkušenosti jsou nezaplatitelné a potvrdila jsem si, že na to mám, že to prostě jde," řekla.

Klára Spilková
zdroj: ČT24

Nejlepšího výsledku dosáhla Spilková hned při svém prvním startu v marockém Agadiru, kde skončila sedmá. Do desítky nakoukla ještě devátým místem na domácí půdě golfového hřiště Albatross, kde v září na Prague Golf Masters dokonce neměla daleko k výhře. "Člověk musí mít zkušenosti, aby takovou situaci ustál, ale neřeším to. Byla jsem ráda, jak jsem zahrála, a byl to neskutečný zážitek," vzpomínala.

Na Albatrossu poprvé v kariéře poznala enormní tlak. Všichni jí fandili a tlačili k úspěchu. "Byl to velký tlak, ale zároveň obrovská podpora, kterou jsem cítila na každém kroku. To jsem v životě nezažila a byla to další zkušenost," řekla.

Klára Spilková
zdroj: klaraspilkova.com

Spilková: V roce 2012 chci častěji končit v elitní desítce

V Dubaji se rozloučila se sezonou 48. místem a zároveň s Anetou Zárubovou, která byla její caddie, ale skončila, protože začala studovat. "Mrzí mě to, protože jsme si sedly. Přijde někdo jiný a snad stejně tak dobrý jako ona," doufala Spilková. Jméno nového "nosiče holí" neoznámila, najít ho musí do začátku sezony v březnu. "Máme dva tři tipy, ale hledáme a není to jednoduché," řekl manažer Alan Babický.

Nyní si chce Spilková odpočinout a před vánočními svátky si vyčistí hlavu na lyžích ve švýcarském Svatém Mořici. "Moc se těším, už si moc chci odpočinout, což je taky důležitý," řekla Spilková, které se chce v přípravě na svoji druhou sezonu zaměřit na techniku a krátkou hru. "Protože to je to nejdůležitější, paty já zvládám," řekla a vyslovila jednoznačný cíl pro rok 2012: "Chtěla bych častěji končit v elitní desítce."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články