Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Poslední golfový major sezony vyhrál Bradley

Atlanta - Nečekaným vítězem posledního turnaje kategorie major v této sezoně PGA Championship v Atlantě se stal domácí golfista Keegan Bradley. Pětadvacetiletý Američan, který působí na okruhu PGA Tour první sezonu, lépe zvládnul tříjamkové play-off. V něm porazil krajana Jasona Dufnera, jenž ztratil takřka jisté vítězství, neboť ještě před 15. jamkou posledního kola měl na svého pozdějšího přemožitele náskok pěti úderů. Na turnaji selhali favorité, světová jednička Luke Donald skončil na děleném osmém místě.

Keegan Bradley
zdroj: ČTK/AP autor: Charlie Krupa

Bradley dlouho držel s Dufnerem vyrovnaný krok, jenže na patnácté jamce zahrál tripley-bogey a pořadatelé už mohli pomalu začít připravovat závěrečný ceremoniál. Bradley ale následnou riskantní hrou snížil náskok soupeře o dvě rány, další tři si ubral Dufner, hrající v následném flightu, sám sérií tří bogey mezi jamkami 15. až 18. Bradley získal nejen cennou trofej, ale také šek na 1,445 000 dolarů. V letošní sezoně si připsal druhé vítězství.

Hlavní favorité tentokrát zůstali v poli poražených. Američan Tiger Woods ani nepostoupil do finálových kol, jeho krajan Phil Mickelson se solidním, ale nijak výjimečným výkonem propracoval do elitní dvacítky.

Lídr světového žebříčku Angličan Donald i jeho pronásledovatel krajan Lee Westwood se po zlepšeném závěru posunuli aspoň mezi nejlepších deset. Na takřka neomylného Bradleyho ale tentokrát neměl nikdo, pod par hřiště se nakonec dostalo pouze devatenáct hráčů.

Španěl Miguel Angel Jimenéz, který bude tento týden největší hvězdou Czech Open v Čeladné, zahrál v posledním kole 77 ran a obsadil konečné 64. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články