Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

PGA Championship zatím ovládá golfista Stricker

Atlanta - V čele posledního golfového turnaje kategorie major v tomto roce PGA Championship je po prvním kole Američan Steve Stricker. Nedaří se překvapivě většině Evropanů a také hlavním favoritům včetně Tigera Woodse, který při druhém startu po dlouhé pauze zahrál +7 a do víkendového finále zřejmě neprojde. Čtyřiačtyřicetiletý Stricker nepatřil před turnajem mezi největší adepty na čelní příčky, během prvního kola ale beze zbytku prodal své zkušenosti a vytvořil si náskok tří ran před krajanem Jerrym Kellym.

Nejzajímavější výkon ve čtvrtek podal v Atlanta Athletic Clubu nedaleko Atlanty severoirský vítěz červnového US Open Rory McIlroy. Výsledek 70 sice nepatří k nejlepším, ale dvaadvacetiletý mladík hrál od třetí jamky obětavě s těžkým zraněním zápěstí na pravé ruce. Jeho start v dalším pokračování turnaje je nejistý, protože několikrát v průběhu kola musel vyhledat ošetření fyzioterapeuta.

Největší hvězdy zůstaly na zadních pozicích. Zatímco Phil Mickelson (71) má naději projít cutem, Woods se nedostal ani do první stovky. Dařilo se dvěma hlavním hvězdám beskydského Czech Open v Čeladné, které startuje za šest dnů: Angličan Simon Dyson (-2) figuruje v elitní desítce, Španěl Miguel Jimenéz je pouze o ránu zpět.

Rory McIlroy se zraněným zápěstím
zdroj: AP Photo autor: Charlie Riedel
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články