Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Czech Open v Čeladné bylo ohroženo, nakonec se hrát bude

Praha - Golfový turnaj Czech Open se nakonec uskuteční i letos, i když majitelé licence prý ještě přednedávnem vážně uvažovali, že se kvůli nedostatku sponzorů třetí ročník turnaje v severomoravské Čeladné hrát vůbec nebude. Celková suma na výhry pro hráče bude sice snížena ze dvou na 1,5 milionu eur, ale to by na úroveň srpnového turnaje nemělo mít vliv. Hrát se bude od 18. do 21. srpna poprvé na Middle Course.

Czech Open mělo v minulých dvou letech slušný zahraniční ohlas. Finanční břímě však na sobě nesla pořádající promotérská společnost Quirit Alfa, která devadesátimilionovou investici do turnaje zvažovala.

"Skutečně jsme zvažovali, že turnaj nebude. Ale nakonec se ho pokusíme ještě rok podpořit. V současné tíživé ekonomické situaci není jednoduché sehnat velkého partnera, i když jsme se o to snažili. Doufáme, že tradice turnaje však bude v následujících letech pokračovat," uvedl za promotéry Stanislav Pros, který je současně majitelem areálu. "Ředitel turnaje Vidaor i hlavní greenkeeper McNiven jsou spokojení se stavem hřiště," řekl výkonný ředitel turnaje Ondřej Nerud.

Kdo se objeví na startovní listině?

Pořadatelé by rádi přilákali obhájce trofeje Petera Hansona, jistým účastníkem bude španělský idol Miguel Ángel Jiménez, jenž hřiště projektoval. "Pozvánky jsme rozeslali i zajímavým špičkovým hráčům, ale protože rozhodnutí o turnaji padlo prakticky minulý týden, zatím nevíme, kdo přijede," uvedl Aleš Buksa z promotérské společnosti Quirit Alfa.

Divácký zájem byl loni velký a očekává se, že letošní návštěvu neovlivní ani nově zavedené vstupné. Ve čtvrtek se půjde na první kolo ještě zdarma, v pátek i v sobotu bude vstupné stát 390 korun a nedělní finále bude o stovku dražší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články