Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nejlepší evropské golfistky se sejdou v Rudné

Praha - Zkrácení turnaje ze čtyř dnů na tři, snížení dotací z 350 tisíc eur na 200 a především přesun dějiště celé akce z hřiště ve Zbraslavi do resortu Albatross poblíž Rudné u Prahy. To jsou zásadní změny, které přinese zářijový turnaj ženské profesionální série Ladies European Tour (LET) proti původním propozicím. Turnaj se bude hrát od 9. do 11. září. Premiérový turnaj nejvyšší ženské evropské kategorie v Čechách slibuje první profesionální start Kláry Spilkové na českém územím, promotéři ale lákají kvůli zvýšení atraktivity i Jessiku Kordovou a dcery Ivana Lendla.

Práva na turnaj na příštích pět let vlastní společnost Quirit Alfa, která pořádá mužské Czech Open na Čeladné, ovšem pořadatelství na turnaji Prague Golf Masters svěřilo produkční společnosti Goram, která se rozhodla turnaj uskutečnit místo ve Zbraslavi na Albatrossu. "Domluvili jsem se, že ženský turnaj by se měl konat kolem Prahy, která si takový golfový svátek zaslouží. Navíc hřiště Albatross je k tomu ideální i díky své poloze," řekl Aleš Buksa z Quirit Alfa.

Alexandra Armasová, výkonná ředitelka Ladies European Tour:

"Obliba golfu v České republice rychle narůstá, proto je pro nás skvělá příležitost dostat sem špičkovou dámskou soutěž."

Je nám líto, video expirovalo.
Profesionálky se představí na Albatrossu

Zástupci Goramu dnes prozradili, že rozpočet turnaje se pohybuje kolem dvaceti milionů korun. "Snížení dotací na výhry je reálným vyjádřením nynějších možností českého trhu. Nevylučujeme však, že v příštích letech dotace povyroste a třeba se dostaneme i ke čtyřdennímu programu," naznačil zástupce Goramu Robert Klotz.

Albatross je připraven špičkový turnaj hostit v podstatě okamžitě a jeho zástupci jsou přesvědčeni, že dokonale prověří vysokou kvalitu. "Budeme se snažit, aby se dámy vracely na české území rády i v budoucnu. A je jedno, zda se turnaj bude hrát znovu na Albatrossu, či někde jinde," řekl ředitel resortu Stanislav Cingroš.

Na startu by vedle Spilkové mělo být hodně známých hráček z okruhu LET. "Nemohu slíbit účast všech deseti nejlepších hráček, ale některé z top hráček zde určitě uvidíte," slíbila ředitelka série Alexandra Armasová.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články