Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Woodse trápí achillovka a koleno, na US Open si nezahraje

Jacksonville (USA) - Přetrvávající zdravotní problémy nepustí bývalého nejlepšího golfistu světa Tigera Woodse na druhý turnaj kategorie major v sezoně US Open, který se uskuteční v příštím týdnu. Pětatřicetiletého Američana stále trápí potíže s levým kolenem a achilovkou a na doporučení lékařů oznámil svou absenci na prestižním podniku.

"Jsem nesmírně zklamaný, ale v tuto chvíli musím poslechnout doktory a soustředit se na budoucnost," uvedl Woods. "Doufal jsem, že si na US Open zahraju, ale kdybych to udělal, riskoval bych další poškození problémové levé nohy. Koleno ani achilovka prostě ještě nejsou doléčené," dodal vítěz čtrnácti turnajů kategorie major.

Woods bude na US Open chybět poprvé od roku 1994, kdy dokončil střední školu. Nejlépe placený sportovec světa a někdejší dlouholetá světová jednička strádá od provalení nevěry a na další vítězství čeká od listopadu 2009 už 22 turnajů. V současné době je v žebříčku až patnáctý.

Svůj zatím poslední turnaj (Players Championship) Woods před měsícem vzdal už po devíti jamkách. Na jednom ze čtyř turnajů major naposledy triumfoval před třemi lety právě na US Open a od vyrovnání 18 titulů legendárního Jacka Nicklause ho dělí ještě čtyři vítězství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články