Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kostelecký se v kvalifikaci trapu dělí o páté místo

Baku - David Kostelecký je na Evropských hrách v Baku po třech kolech kvalifikace v trapu ve hře o finále, se dvěma chybami ze 75 ran je jedním z osmi střelců, kteří se dělí o páté místo. Jiří Lipták má před středečním pokračováním soutěže o jeden zásah horší výsledek.

"Nebylo to úplně jednoduché, foukal vítr. Kdyby to bylo o jeden terč lepší, byl bych více spokojený. S tímhle se ale dá pracovat, uvidíme ve středu. To už budou všichni nervóznější a budou hrát roli i nervy," řekl Kostelecký.

Lipták věří, že druhý den mu vyjde lépe. "Zažil jsem lepší dny než tenhle. Doufám ale, že to ještě půjde dohnat. Byla škoda, že mi nevycházely druhé rány. Když jsem minul první, druhá mě nepodržela," litoval Lipták.

Puškařka Nikola Mazurová obsadila sedmé místo ve střelbě ze vzduchovky. Dvacetiletá reprezentantka, jež na loňském mistrovství světa vybojovala pro Česko v třípolohové střelbě z malorážky jedno ze dvou dosavadních účastnických míst na olympijských hrách v Riu, byla sedmá už v kvalifikaci. V osmičlenném finále vypadla jako druhá v pořadí.

"Já jsem vůbec ráda, že jsem se do finále dostala, protože jsem neměla moc času na trénink. Myslím si, že jsem finále střílela docela dobře, jen chyběly ty vyšší desítky. Tak snad příště," řekla Mazurová, kterou v Baku čeká ještě soutěž ve sportovní malorážce.

Je nám líto, video expirovalo.
Kostelecký se v kvalifikaci trapu dělí o pátou příčku

Stolní tenistka Renata Štrbíková v prvním kole dvouhry neztratila ani set s kyperskou soupeřkou Luizou Kureaovou. Vítězně vstoupily do bojů v základních skupinách turnaje v plážovém volejbalu oba české páry Diana Žolnerčíková s Martinou Jakubšovou a Karolína Řeháčková s Eliškou Gálovou.

Zápasnice Adéla Hanzlíčková vyhrála úvodní duel ve váze do 63 kg nad Maďarkou Gabriellou Sleiszovou, pak ale stříbrná medailistka z mistrovství Evropy do 23 let nestačila ve čtvrtfinále na Švédku Hennu Johanssonovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články