Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Cheminaud nahradil zraněného Soumillona a vyhrál Evropský pohár žokejů

Cizinci dál kralují pražskému Evropskému poháru žokejů. Šestý ročník ovládl Francouz Vincent Cheminaud, který v Chuchle Areně Praha startoval jako náhradník za hvězdného Belgičana Christopha Soumillona.

Vincent Cheminaud
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Cheminaud startoval v poháru žokejů po třech letech a nasbíral 30 bodů. O tři body druhý skončil nejlepší z domácích žokejů Adam Florian.

Titul měl obhajovat Soumillon, ale v týdnu si obnovil zranění a z účasti se omluvil. "Je mi to moc líto. Musím týden vysadit, aby byla jistota, že budu první říjnovou neděli fit na Cenu vítězného oblouku," vzkázal Belgičan ve čtvrtek.

Za sebe doporučil Cheminauda, jehož start schválil i jeho zaměstnavatel, mnohonásobný šampión francouzských trenérů André Fabre.

Cheminaud šanci využil: vyhrál dva dostihy, jednou dojel druhý, třetí a čtvrtý. "Jsem šťastný. Je to velký úspěch, jezdilo se mi tady skvěle. Podmínky byly náročné, ale měl jsem dobré koně," řekl šestadvacetiletý Cheminaud v ČT.

Je nám líto, video expirovalo.
Náhradník Cheminaud vyhrál šestý ročník Evropského poháru žokejů

Florian vyhrál rovněž dvakrát, ale měl horší ostatní výsledky. "Spokojený jsem nadmíru. Vůbec jsem nečekal, že by to až tak skvěle dopadlo," řekl.

Hlavní dostih odpoledne Leram EJC Million na 1400 metrů s dotací 1,2 milionu korun ovládl Slovák Jaroslav Línek s čtyřletým běloušem Politicumem.

Historie poháru žokejů se píše od roku 2015 a premiérový ročník patřil Italovi Cristianu Demurovi. Dvakrát se radoval Bauyržan Murzabajev z Kazachstánu (2016 a 2018), Francouz Thomas Huet vyhrál v roce 2017 a loni zvítězil Soumillon.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články