Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nedostižný outsider Master Of Gold vyhrál 90. ročník Gomba handicapu

Praha - Dostihová sezona začala vítězstvím šestiletého valacha Master Of Gold. Kůň, kterého připravuje polský trenér Greg Wroblewski, přitom nepatřil mezi favority. Ve Velké Chuchli na sprinterské trati dlouhé 1200 m ale porazil pod vedením žokeje Szczepana Mazura všechny konkurenty a vyhrál 90. ročník Gomba handicapu.

Je nám líto, video expirovalo.
Master Of Gold vyhrál zahájení dostihové sezony

Master Of Gold si s tratí poradil výtečně. Dvaadvacetiletý polský jezdecký supertalent Mazur, jenž se čerstvě vrátil z působení v Dubaji, ho hned po startu zavedl mezi nejlepší koně a v cílové rovině s ním hravě odolal náporu všech soupeřů.

"Vlastně byl Gomba handicap dostih, který se mi dlouho nedařilo vyhrát, a tak jsem rád, že se to konečně povedlo," řekl Wroblewski. "Master Of Gold není kůň, kterému mělo 1200 metrů úplně vyhovovat, ale dostal se do dobré formy a Mazur ho výtečně odjezdil," doplnil.

Mazur, který je v 22 letech dvojnásobným polským šampionem, se v Praze zastavil cestou z Dubaje. "Je to samozřejmě něco jiného než v Dubaji, ale dostihy jsou tu moc dobré a vyhrát není žádná legrace," konstatoval. "Master Of Gold měl nakonec v sobě víc rychlosti, než jsme čekali, a v podstatě jsem si dostih kontroloval, jak bylo potřeba," dodal Mazur.

Trenér Wroblewski vyhrál v průběhu chuchelského mítinku ještě dva další dostihy. Triumfovaly jeho tříleté naděje Nagano Gold a Palazzo Corsini.

Zahájení dostihové sezony v Praze-Velké Chuchli:

Gomba handicap, rovinový dostih (1200 m, čtyřletí a starší koně, dotace 135 000 korun):

1. Master Of Gold (ž. Mazur, tr. Wroblewski, stáj TVD a.s.), 2. Kobi, 3. Hello Hobby. Čas: 1:11,00. Výrok: boj 1 3/4 - 2 1/4 - 1 3/4.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články