Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

V Chuchli se bude závodit o milion, do sedla usedne i Váňa

Praha – Kůň vedle koně, hvězda vedle hvězdy. Nedělní chuchelské dostihy slibují výborné obsazení. 71. ročník rovinového St. Legeru a druhý ročník Velké národní steeplechase o Pohár Josefa Váni odstartuje druhou polovinu dostihové sezony a v sedle nebude chybět ani sám legendární žokej, který si v exhibičním dostihu zopakuje loňský souboj s další hvězdou Václavem Chaloupkou.

Steeplechase se do Velké Chuchle loni vrátila po osmi letech. Triumf na trati dlouhé 4500 metrů s překážkami bude obhajovat devítiletý Fafintadenient, v jehož sedle by se měl představit Váňův stejnojmenný syn.

"Mladý spadl v posledním závodu v Pardubicích. Ráno byl na rentgenu a volal mi, že kotník zlomený nemá. Takže má ještě dost času, aby se dal do pořádku," řekl Váňa starší, který dostih s dotací milion korun v sedle nepojede, ale jako trenér do něj pošle tři koně.

V rovinovém dostihu St. Leger má Váňa dva koně, vítěze Slovenského derby Timekeepera s žokejem Václavem Janáčkem a Urban Joy s Milanem Zatloukalem. K favoritům bude ve dvanáctičlenném startovním poli patřit šampion Českého derby Gontchar.

"Takhle obsazený St. Leger dlouho nebyl. Trochu se obávám, že to vedro, které se na nás chystá, zrovna mým koním asi nebude moc vyhovovat. Byl bych rád, kdyby nám do neděle přišla nějaká buřina," uvedl Váňa.

I třiašedesátiletou legendu uvidí diváci na koni. Osminásobný vítěz Velké pardubické si to po roce opět rozdá s jejím čtyřnásobným šampionem Chaloupkou na chladnokrevných koních v rámci Dostihu legend na trati dlouhé 400 metrů.

"Celý život tvrdím, že vyhrát na dobrém koni umí kdejaký blbec. Doufám, že si vyberu toho lepšího. Losování bude formou stříhání a to se mi poslední dobou dařilo," vtipkoval Váňa. "Už to bude náš třetí mač v historii dostihového sportu. Asi před 20 lety mě Venca porazil, loni jsem vyhrál. Tak uvidíme, kdo nakloní historii na svou stranu," usmál se Váňa, který se chystá na návrat do Velké pardubické.

Nedělní program začne v Chuchli po poledni, v 15:00 můžete na ČT sport nebo na našem webu sledovat pořad Den s Josefem Váňou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články