Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Peprný souboj Nikase a Ribelina ovládl Kasim

Pardubice - Hned první kvalifikace na Velkou pardubickou spolu svedla do souboje Nikase, loňského vítěze, kterému ale bylo prvenství kvůli dopingu odňato, a loni druhého Ribelina, dodatečného krále dostihu. V sobotní kvalifikaci ale vyhrál překvapivě jedenáctiletý hnědák Kasim.

Je nám líto, video expirovalo.
Peprný souboj Nikase a Ribelina opanoval Kasim

Svěřenec trenéra Přemka Kejzlara startující s kurzem 36:1 těsně ve finiši porazil Rabbit Wella, který však o druhou příčku přišel. Po protestu byl potrestán za křižování třetího Hegnuse o oba koně si místo ve výsledcích prohodili.

"Jsem na třetím místě, bez důvodu. Nemám, co bych k tomu řekl," sdělil Josef Váňa starší, jenž trénuje Rabbit Wella, kterého jel koučův syn.

Kasimovi se povedlo vyhrát kvalifikaci na Velkou pardubickou podruhé v kariéře, poprvé v ní triumfoval předloni. Velká cena města Pardubic poutala pozornost i kvůli startu Nikase, který loni kvůli dopingu přišel o vítězství ve Velké pardubické, a Ribelina, jenž se stal v lednu dodatečně vítězem slavné steeplechase.

Ani jednomu z nich kvalifikace nevyšla. Ribelino s žokejem Pavlem Kašným ji nedokončil, Nikas s žokejem Markem Stromským doběhl do cíle na předposledním třináctém místě. Celkem se kvalifikovalo 14 koní.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články