Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Velkou jarní cenu ovládl Aldar v sedle s Murzabajevem

Praha - Vítězem Velké jarní ceny se stal favorizovaný tmavý hnědák Aldar. Kůň z majetku čečenského vládce Ramzana Kadyrova vyhrál první díl klasické Trojkoruny ve Velké Chuchli o jeden a čtvrt délky před svěřencem Josefa Váni Tamarind Cove.

V sedle Aldara vybojoval své první klasické vítězství žokej Bajuržan Murzabajev, i když se mu nepovedlo dodržet pokyny trenéra Arslangireje Šavujeva. "Chtěl jsem jít na třetím až čtvrtém místě, ale bylo to tam hlava na hlavě, proto jsem se raději zařadil za soupeře. Už na distanci jsem věděl, že vyhraji. Přes koně šel výborně," uvedl Murzabajev. Šampion rovinových jezdců z posledních dvou let si na dnešním mítinku připsal ještě další dvě vítězství.

Aldar triumfoval i při čtvrtém startu ve Velké Chuchli. V dubnu vyhrál Memoriál profesora Václava Michala a stal se po 17 letech prvním koněm, který následně zvítězil i ve Velké jarní ceně. Před ním to dokázali Kent, Santalino, Team Boy a Blueridge Dancer.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z Velké jarní ceny

Dostihový mítink v Praze - Velké Chuchli:

Velká jarní cena, rovinový dostih (1600 m, tříletí koně, dotace 700 000 korun): 1. Aldar (ž. Murzabajev, trenér Šavujev, stáj Ramzan Kadyrov), 2. Tamarind Cove, 3. Sirius Shine. Výrok: jistě 1 1/4 - 3/4 - 1 1/4. Čas: 1:39,35.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články