Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nikoliv Francie, ale Najinska ovládla Jarní cenu klisen

Praha – V prvním klasickém dostihu sezony - Jarní ceně klisen – nenašla konkurenci Najinska v sedle s žokejem Tomášem Lukáškem. Svěřenkyně trenéra Zdena Koplíka Najinska předčila o více než tři délky favorizovanou Francii, na třetím místě doběhla Lužnice. Lukášek tak na závodišti v Praze-Velké Chuchli zopakoval loňský úspěch z tohoto dostihu, kdy zvítězil s Nidarou.

Je nám líto, video expirovalo.
Jarní cenu klisen ovládla Najinska

Francie vyhrála přípravný Deylův memoriál, další favoritkou byla dosud neporažená Navika, která se ale v Jarní ceně neprosadila. Francie si dlouho držela výhodnou pozici, Najinska však v závěrečných 300 metrech měla více sil.

"Ukázalo se, že jsme udělali dobře, když v Deylově memoriálu nešla Najinska naplno. Dnes měla víc sil než Francie, a to bylo rozhodující,“ pochvaloval si Lukášek. "Trenér Zdeno Koplík klisnu nachystal na dnešek tak, aby přišla forma, a neměli jsme tak ani těžkou práci. Věřil jsem, že až tak dobrá Francie nebude, a potvrdilo se to," dodal.

Rája, jenž vedl Francii, souhlasil. "Prohráli jsme s lepším koněm, těžko k tomu něco víc povídat. Nezbývá, než věřit, že za dva týdny v Bratislavě dokážeme Najinsce porážku vrátit," uvedl. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články