Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Cena prezidenta republiky se odehrála pod Váňovou taktovkou

Praha - Trenér Josef Váňa se s dostihovým rokem 2013 rozloučil ve velkém stylu, jeho koně vyhráli oba vrcholy závěrečného mítinku v Praze-Chuchli. V Ceně prezidenta republiky triumfoval jeho svěřenec Mister Westminster, překážkovou Cenu EŽ a České televize vyhrál Taro v sedle s Váňovým synem Josefem. 

Mister Westminster dlouho cválal v 3 200 metrů dlouhé Ceně prezidenta republiky na předposledním místě, v závěru ale na pokyn žokeje Petra Foreta zrychlil a v čele odolal náporu Wallista i favorizovaného Trip to Rhodos. Po Velké ceně českého turfu si Mister Westminster připsal druhé významné podzimní vítězství, proto jej Váňa pravděpodobně nechá dál závodit na rovinách.

"Porazil hodně dobré koně, navíc způsob jeho vítězství byl poměrně impozantní. Takže by asi nebylo vůči tomu koni nejlepší chtít od něj hned teď přechod na překážky," nechal se slyšet Váňa, který si zajistil obhajobu titulu šampiona překážkových trenérů. Taro v minulých startech skončil třikrát druhý, v Ceně EŽ Praha ale ve finiši dominoval. "On má Taro zrychlení, na které tady nikdo neuměl zareagovat," uvedl Váňa mladší.

V Chuchli zvítězil také Kazach Bajuržan Murzabajev, který tím získal titul žokeje a zvýšil náskok v čele jezdeckého šampionátu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články