Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Koně z Ostrovů už jsou v Pardubicích

Pardubice - Dva dny před startem 122. ročníku Velké pardubické jsou na místě i všichni tři koně z Ostrovů. Po příjezdu se věnovali aklimatizaci, lehkému tréninku a poznávání pardubické trati. K největším soupeřům českých zástupců a osminásobného vítěze žokeje Josefa Váni by měl patřit kůň Uncle Junior, který má na kontě letos dvě vítězství z Ostrovů. 

Je nám líto, video expirovalo.
Po příjezdu zahraničních koní do Pardubic

Odborníci se shodují na tom, že takoví koně v Pardubicích od roku 1999 nestartovali. Dvanáctiletý britský Maljimar je sice v Česku poprvé, má ale bohaté zkušenosti s francouzskými krosy. Jeden z nich dokonce zjara vyhrál. "Je to kůň, který potřebuje rychlý podklad. Teď je to trochu pomalé a kluzké, ale věřím, že suché počasí vydrží ještě dva dny a Maljimarovi to bude vyhovovat," popisuje dostihový agent James Fry.

Z irské dvojice poutá větší pozornost jedenáctiletý valach Uncle Junior, jehož dvě vítězství na Ostrovech v nedávné době ukazují na mimořádnou sílu. Překvapit může i druhý Ir, Doctor Pat, který se na krosy sice nespecializuje, v sedle mu ale pomůže žokej McLernon, těsně druhý z letošní Velké národní v Liverpoolu. "Uncle Junior je jako stvořený pro Pardubice. Překážky i dráha jsou mu doslova šité na míru. Navíc je to výborný skokan i vytrvalec. Trénuje ho Willie Mullins, který byl v Irsku už pětkrát šampionem," řekl Fry.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články