Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nejlepším cyklokrosařem do 23 let je Polák Szczepaniak

Tábor – Letošním mistrem světa v cyklokrosu do 23 let se stal polský jezdec Pawel Szczepaniak, když v odpoledním závodě v Táboře zvítězil před svým bratrem Kacperem a Arnaudem Jouffroyem z Francie. Pětice českých účastníků nedokázala navázat na úspěch juniorského závodníka Tomáše Paprstky, který ve své kategorii dokázal vyhrát. Nejlepší z Čechů Jiří Polnický obsadil 15. pozici. V závodě se také představili Lubomír Petruš, Karel Hník, Jan Nesvadba a David Menger. V neděli jsou na táborské trati na programu závody žen od 11:00 a mužské kategorie elite od 14:00. Oba závody můžete sledovat na programu ČT4 nebo prostřednictvím portálu ČT24.

Poláci byli dokonce blízko triumfu v podobě zisku kompletní sady medailí, ještě do posledního kola vjížděl Marek Konwa na třetí pozici. Půl kilometru před cílem ale upadl a klesl na páté místo. K největším favoritům přitom patřili jiní, především Belgičan Tom Meeusen neměl prakticky po celou sezonu v terénu konkurenci. Opět se ale potvrdilo, že jezdci z Belgie i z Nizozemska za hranicemi na své suverenitě hodně ztrácejí, ani zmrzlý podklad rozhodně není jejich oblíbeným.

Petr Klouček, reprezentační trenér:

0"Kluci jednak špatně odstartovali, ale hlavně ti třiadvacítkáři tady po celou sezonu netrénovali. S juniory jsme tady v Táboře jezdili prakticky pořád. Jejich starší kolegové jezdili převážně v Belgii a bylo na nich stát, že tady paradoxně nejsou moc doma."

V třiadvacítce se od českých cyklokrosařů příliš nečekalo a jezdci v červenomodrobílých kombinézách se také hned po startu z popředí pelotonu vytratili. V průběhu závodu se Polnický posunul na 12. místo, v závěru mu však došly síly a klesl na patnáctou pozici. Mistr Evropy z roku 2007 Lubomír Petruš dojel dvě místa za ním.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články