Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Šestou etapu Vuelty vyhrál ve spurtu Božič, vede Greipel

Xativa (Španělsko) - Šestou etapu Vuelty vyhrál ve spurtu hlavního pole slovinský cyklista Borut Božič. Zlatý trikot lídra si po 186 kilometrech udržel vítěz minulých dvou etap André Greipel z Německa, jenž ve městě Xativa finišoval desátý. Za velkého horka v teplotách kolem 34 stupňů Celsia dojel do cíle celý peloton prakticky pohromadě, nicméně český cyklista Roman Kreuziger je ve výsledcích uváděn na 119. místě se ztrátou 46 sekund. Pokud by mu tento odstup skutečně zůstal, klesl by z průběžné sedmé pozice na sedmdesátou.

Stejně jako v minulých etapách se i dnes pokoušela marně o únik malá skupinka cyklistů. Peloton vedený Greipelovým týmem Columbia, v jehož barvách se často objevoval v čele druhý Čech na Vueltě František Raboň, však nedal uprchlíkům šanci a před cílem je dostihl. 

V závěru měl nejvíce sil Božič, jenž jasně porazil Američana Tylera Farrara a Kreuzigerova kolegu z Liquigasu Daniele Bennatiho, jenž stejně jako ve čtvrtek skončil třetí. 

Před prvními horskými etapami je v sobotu na programu třicetikilometrová časovka ve Valencii, která podle všeho výrazně zamíchá celkovým pořadím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články