Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Quintana vystoupal jako první na Monte Terminillo a vede Tirreno

Terminillo - V nejtěžší etapě cyklistického závodu Tirreno-Adriatico ukázal svou sílu Kolumbijec Nairo Quintana. Jeden z favoritů ujel soupeřům v závěru stoupání na Monte Terminillo a po vítězství ve čtvrté etapě se ujal průběžného vedení. Na stejné hoře slavil Quintana etapový triumf i předloni, když nakonec Tirreno-Adriatico vyhrál.

Nairo Quintana
zdroj: AP autor: Dario Belingheri

V závěru 187 kilometrů dlouhé trasy se utrhla pětičlenná skupinka, v níž byl i Roman Kreuziger, ale roztrhala se a na stupně vítězů se nakonec probojovali jiní. Český cyklista dojel čtrnáctý se ztrátou 1:10 minuty na Quintanu, v celkovém pořadí si polepšil na 25. příčku a má odstup přes dvě a půl minuty.

"Byla to poměrně pomalá etapa, měli jsme silný protivítr, který foukal i v závěrečném kopci. Když jsem zkusil odskočit s dalšími čtyřmi lidmi, tak jsem to trošku přepískl. Vrátil jsem se do pelotonu, kde to bylo mnohem jednodušší," uvedl Kreuziger.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejtěžší etapu závodu Tirreno-Adriatico opanoval Quintana

"Pak jsem tam byl chvíli k ruce Adamovi (Yatesovi). Když ten závod bouchnul, tak jsem v popředí bohužel nebyl. Naštěstí jsem chytil dobrý rytmus a jel nahoru takovou svoji časovku," řekl český jezdec.

Quintana zaútočil dva kilometry před cílem a vyhrál o 18 sekund před Britem Geraintem Thomasem, vítězem druhé etapy. Třetí byl s mankem 24 sekund Kreuzigerův týmový kolega Brit Adam Yates, který je celkově druhý o 33 sekund za Quintanou. Thomas je vinou nepovedené týmové časovky Sky osmý.

"Pár dnů jsem byl nemocný a nevěděl jsem, na co dneska mám. Měli jsme plán mít někoho vpředu, než zaútočím, a přesně tak to bylo s Castroviejem," uvedl Quintana, jehož týmový kolega Jonathan Castroviejo jel v úniku s Kreuzigerem. "Mám v celkovém pořadí výrazný náskok, což mi dává sebevědomí do druhé poloviny závodu," řekl vítěz Gira d'Italia a Vuelty.

Cyklistický závod Tirreno-Adriatico - 4. etapa (187 km):

1. Quintana (Kol./Movistar) 5:27:22, 2. Thomas (Brit./Sky) -18, 3. A. Yates (Brit./Orica), 4. Urán (Kol./Cannondale) oba -24, 5. Špilak (Slovin./Kaťuša) -29, 6. Dumoulin (Niz./Sunweb) -41, ...14. Kreuziger (Orica) -1:10, 74. Štybar (Quick-Step) -15:46.

Průběžné pořadí: 1. Quintana 16:34:46, 2. A. Yates -33, 3. Pinot (Fr./FDJ) -56, 4. Castroviejo (Šp./Movistar) -1:01, 5. Dennis (Austr./BMC) -1:06, 6. Dumoulin -1:19, ...25. Kreuziger -2:36, 67. Štybar -21:05.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články