Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Průdková po hořkosladkém sprintu: Na medaili bych opravdu měla

Nové Město na Moravě - Pocity radosti, ale i zklamání se mísily v hlavě bikerky Barbory Průdkové po úvodním závodu mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. Ve sprintu skončila pátá, jenže cítila, že měla hodně blízko k medaili. 

Barbora Průdková
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Šnajdr

"Škoda, že z toho dnes není medaile, ale i páté místo je krásné a jsem s ním spokojená. Přece jen jsem pátá na světě. Navíc jsem tady úplně nejmladší a na medaili možná ještě někdy dosáhnu. Třeba to vyjde už příští rok," řekla Průdková.

Dvacetiletou cyklistku v semifinále zbrzdil defekt předního kola. V tu chvíli přitom jela na prvním místě. "Nebýt defektu, tak si myslím, že boj o finále by byl strašně zajímavý. Měla jsem na to, mám hrozně moc natrénováno, cítím se vážně skvěle a je to škoda," litovala.

"Ale takové momenty se stávají a i tohle ke sportu patří. Mohlo se to stát někomu jinému, stalo se to zrovna mně." Zklamání částečně zahnala skvělým finišem v malém finále. Na cílové pásce předstihla Švédku Alexandru Engenovou. "Řídím se heslem nikdy se nevzdávej a vyplatilo se mi to. Vyhrála jsem malé finále, alespoň nějaká útěcha, takže dobrý," pochvalovala si Průdková.

Šanci poprat se o cenný kov bude mít ještě v neděli při závodě žen do 23 let. "Síly mám. Jsem spokojená, že se cítím dobře a že mi to teď jede. Věřím, že bych mohla být znovu vysoko. Jsem sama zvědava, na co to bude stačit," řekla.

Po dnešku i povýšila své ambice. "Byla bych strašně spokojená do desítky, ale tím, jak jsem se cítila ve sprintu, by tam možná první pětka mohla klidně padnout," věří Průdková.

"Sprinty jsou ale specifické, protože člověk jede úplně naplno necelé dvě minuty, zatímco v neděli bude třeba si rozvrhnout síly. Dnes závod trval s rozjížděním tři hodiny, takže únava tady je. Ale je čas i na regeneraci a budu se snažit dostat do dobré pohody," uzavřela.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články