Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

König má titul z časovky a jistou účast v Riu

Hodonín - Leopold König získal na společném mistrovství Česka a Slovenska v Hodoníně titul v časovce a zajistil si účast na olympiádě v Riu de Janeiro. Druhý skončil na padesátikilometrové trati s odstupem osmi sekund mistr z předchozích čtyř let Jan Bárta, třetí byl stejně jako loni Petr Vakoč.

Sport
zdroj: ČT4

Favorizovaný Bárta, jezdec druhodivizní německé stáje Bora-Argon 18, měl velké problémy na startu. Poté, co se rozjížděl na trenažéru, dorazil na poslední chvíli a měl co dělat, aby okamžitě nenabral manko.

"Nevím, jestli mi šly o nějakou tu minutu špatně hodinky, nebo kde byl problém. Když jsem měl startovat, jen jsem rychle nasedl na kolo a neměl jsem zakufrováno. Ten start byl hodně narychlo, asi byl možná o sekundu dvě pomalejší, ale to není tak důležité, tam těch osm vteřin nebylo," řekl Bárta.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková vyhrála MČR v časovce, König pojede do Ria

Bárta: Asi mi tam něco chybí

Po hektickém úvodu a takřka letmém startu bojoval o prvenství vyrovnaně s Königem. Po obrátce ještě vedl, pak ale klesl na druhé místo a nakonec s jezdcem týmu Sky prohrál o osm sekund. Třetí Vakoč, který dostal důvěru týmu Etixx-Quick-Step a okusí letos poprvé v kariéře Tour de France, ztratil na vítěze 49 sekund.

"Abych řekl pravdu, jsem rád, že se to rozhodlo takhle přímo. Hrozilo totiž, že někdo využije situace, řekne, že jsem byl zraněný, a tím si usnadní výběr. A já mohl být bez olympiády," řekl osmadvacetiletý vítěz poté, co se dlouho vydýchával a chladil vodou i ledem.

Bárta byl zprvu očividně zklamaný. Ze všeho nejvíce patrně kvůli promarněné šanci na jistotu letenky do Ria. "Na začátku jsem jel hodně rychle, asi jsem tam mohl ubrat. Mám pocit, že mi jde forma nahoru, ale asi tam něco chybí. Možná je to i tím, že jsem do neděle závodil ve Slovinsku nadoraz," přemítal Bárta.

Mezi muži do 23 let byl nejrychlejší Michal Schlegel. Stříbro získal se ztrátou minuty a čtvrt Michael Kukrle, třetí dojel Nicolas Pietrula.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články