Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Königa přivítali v Moravské Třebové. Jednání o angažmá mezitím pokračuje

Moravská Třebová – Stovky lidí uvítaly v Moravské Třebové sedmého muže letošní Tour de France Leopolda Königa. Při oficiálním přivítání se šestadvacetiletý jezdec pozdravil s fanoušky, kteří ho – ať už na dálku, nebo přímo u trati – na francouzské Grand Tour podporovali.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z přivítání Leopolda Königa v Moravské Třebové

König se s příchozími hromadně fotil a děkoval jim za jejich podporu. "Zvedněte všichni ruce nad hlavu a udělejte sedmičku," zavelel a z pódia se s lidmi za zády vyfotil. Sedmička odkazovala, přirozeně, na jeho umístění na Tour. Podporu Moravské Třebové zažíval i při závodu, kam z jeho rodného města vyrazil desetičlenný tým fanoušků. "Každý den jsme zaparkovali před kopcem, vyjeli ho a v cíli na zem nastříkali sprejem číslo jeho dresu. V cíli jsme vyvěsili českou vlajku. Víme, že vlajky ho nakopávají. Bylo tam hodně Čechů, atmosféra byla skvělá," říkaly Königovy fanynky.

König v Třebové nepoodhalil, jaké bude jeho budoucí angažmá. Jasno by však o něm chtěl mít do konce týdne. "Zítra mám bližší jednání se dvěma týmy, ale nic bližšího nemůžu říct," řekl jen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články