Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Závod Kolem Romandie opanoval díky triumfu v časovce Froome

Neuchatel (Švýcarsko) – Stejného vítěze jako před rokem má cyklistický závod Kolem Romandie. Závěrečnou časovku a tím i celý švýcarský podnik World Tour ovládl Christopher Froome, který dokázal, že se zotavuje ze zdravotních obtíží, jež ho trápily v posledních měsících. Úřadující šampion Tour de France porazil v souboji s časomírou druhého Tonyho Martina o jedinou sekundu a z prvního místa v celkovém pořadí sesadil Simona Špilaka.

Chris Froome
zdroj: ČTK/AP autor: Laurent Gillieron

Na Slovince Froome před poslední etapou ztrácel sekundu, Špilakale zajel v časovce až sedmý čas s mankem 29 sekund. Třetí místo v celkovém pořadí uhájil světový šampion Rui Costa z Portugalska.

Po zdravotních problémech Froome ukázal, že se vrací do formy, díky které loni opanoval Tour de France. "Mám z toho výsledku vážně radost. Špilak není časovkář jako Tony Martin a jsem rád, že jsem ho porazil. Bylo to těsné. Moc jsem si nevěřil, časovka byla extrémně náročná. Jelo se na těžkém okruhu, ale to stoupání mi asi sedělo," řekl Froome. Loňský závod byl prý jiný. "Letos nebyly dojezdy na kopci," prohlásil člen stáje Sky.

"Mám velkou radost z toho, že jsem zase ve žlutém. Je to skvělý pocit. Mám za sebou těžké období," připomněl své zdravotní problémy včetně potíží se zády. "Tvrdě jsem musel pracovat, abych se vrátil na tuhle úroveň. Doufám, že před Tour mám na čem stavět," dodal Froome. 

5. etapa (časovka na 18,5 km):

1. Froome (Brit./Sky) 24:50, 2. Martin (Něm./Omega Pharma-Quick-Step) -1, 3. Sergent (N. Zél./Trek) -8, 4. Urán (Kol./Omega Pharma-Quick-Step) -15, 5. Izagirre (Šp./Movistar) -20, 6. Zoidl (Rak./Trek) -29.

Konečné pořadí:

1. Froome 16:18:46, 2. Špilak (Slovin./Kaťuša) -28, 3. Costa (Portug./Lampre) -1:32, 4. Frank (Švýc./IAM Cycling) -1:44, 5. Nibali (It./Astana) -1:48, 6. Intxausti (Šp./Movistar) -1:52. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články