Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mladá Boleslav bude hostit evropský šampionát v cyklokrosu

Mladá Boleslav - V silném zastoupení celkem 32 jezdců se představí česká cyklokrosová reprezentace na nedělním mistrovství Evropy v Mladé Boleslavi. Tradičně ho nepojedou muži elitní kategorie, novinkou je však samostatný závod pro ženy ve věku 22 let a mladší.

Adam Ťoupalík
zdroj: isifa/MAFRA autor: Michal Sváček

Evropský šampionát se na české území vrací po 10 letech, v roce 2003 ho pořádal Tábor. Týden po světovém poháru právě na jihu Čech půjde o druhý zásadní vrchol sezony na českém území. Pojede se na trati postavené v areálu za mladoboleslavským koupalištěm, kde se loni v říjnu jel závod Českého poháru cyklokrosařů.

"Není tam žádné velké převýšení, na trati jsou rovné, ale i technické pasáže. A také pěkná silnice na startu i v cíli. V současnosti je ta trať podmáčená. Očekávám, že to bude poměrně těžký závod," řekl šéf trati a bývalý reprezentant Petr Klouček.

Přihlášeno je celkem 178 závodníků z 11 zemí, mezi nimiž se chtějí prosadit domácí jezdci a ukončit tak čekání na medaili, které trvá od stříbra Jakuba Skály mezi juniory před třemi lety. Na posledních dvou šampionátech vyšel český cyklokros naprázdno. Největší očekávání si s sebou ponese na start junior Adam Ťoupalík.

"Po výbuchu ve Valkenburgu dokázal vyhrát v Táboře, tak věříme, že se mu to podaří i na mistrovství Evropy," uvedl trenér Stanislav Bambula. "Povést se může i něco v kategorii mužů do 23 let a na začátku sezony jezdí výborně i Pavla Havlíková mezi ženami," doplnil Bambula.

Je nám líto, video expirovalo.
Víkendové ME cyklokrosařů bude hostit Mladá Boleslav

Nominace českých cyklokrosařů na ME v Mladé Boleslavi:

Muži do 23 let: Michael Boroš, Matěj Lasák, Vojtěch Nipl, Tomáš Paprstka, Radek Polnický, Jakub Skála (všichni A-tým), Karel Pokorný, Jakub Rydval, Karel Svrčina (všichni B-tým),

junioři: Martin Dejmek, Jan Kovář, Lukáš Kunt, Roman Lehký, Adrian Šírek, Adam Ťoupalík (všichni A-tým), Josef Bařtipán, Jakub Honzík, Vít Papež, Jiří Petruš, Jaroslav Vojíř, Dominik Vrána (všichni B-tým),

ženy: Veronika Bláhová, Pavla Havlíková, Karla Štěpánová,

ženy mládež (17 až 22 let): Jana Czeczinkarová, Lenka Krzyžanková, Martina Kukulová, Vendula Kuntová, Martina Mikulášková, Kateřina Mudříková, Nikola Nosková, Elena Vaníčková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články