Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Štybar se po nejdelší pauze kariéry nemůže dočkat závodění

Praha - První start po téměř čtyřměsíční přestávce zaviněné problémy s kolenem čeká na etapovém závodu Kolem Polska českého cyklistu Zdeňka Štybara. Dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu už se nemůže dočkat. Šlo o nejdelší pauzu jeho kariéry. "Kolem Polska byl takový nejvzdálenější cíl, původně jsem si myslel, že začnu závodit už o něco dřív," připustil.

Sedmadvacetiletý jezdec stáje Omega Pharma-Quick Step se postaví poprvé na start od závodu Paříž-Roubaix, který jel začátkem dubna. Následně se podrobil operaci kolena. Závod Kolem Polska začne netradičně dvěma etapami v Itálii. "Fakt se nemůžu dočkat," potvrdil Štybar. Pauza byla nakonec delší, než sám čekal. "Byla nejdelší během mojí dosavadní kariéry. Tak dlouho jsem nikdy nestál.

Přestože se na návrat pečlivě připravoval, svoji aktuální formu nedokáže odhadnout. "Uvidím hned na začátku, kdy nás čekají dvě opravdu těžké horské etapy. Kdyby se povedl nějaký výsledek, bylo by to pozitivní. Ale nejdůležitější je, že zase budu mít na zádech startovní číslo," prohlásil.

Koleno sice ještě není stoprocentně v pořádku, ale cyklista je na závod natěšený. I kvůli úspěchu z loňska, kdy tam dokázal vyhrát jednu etapu. "Mám trošku obavy, jak bude koleno reagovat, ale snad bude všechno v pohodě," řekl Štybar, jenž trénoval převážně v dobře známém domácím prostředí ve Stříbře.

Poslední týdny už pobýval v oblíbeném lyžařském středisku Livigno v Itálii. "Byl jsem už schopen jezdit tréninky přes šest hodin, které měly smysl. Sešla se tam dobrá skupina, od nás z týmu tam byli Boonen, Golas, De Weert nebo Pauwels. Navíc nám skvěle vyšlo počasí," pochvaloval si Štybar, v jehož dalších plánech jsou Eneco Tour a poté Vuelta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články