Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Biker Cink se stal mistrem republiky, Kulhavý měl defekt a dojel šestý

Bedřichov - Mistrovství republiky v cross country horských kol v Bedřichově vyhrál Ondřej Cink před Janem Škarnitzlem a Matoušem Ulmanem, olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý skončil po defektu na šestém místě. Mezi ženami triumfovala Tereza Huříková.

Ondřej Cink
zdroj: Letní olympijské hry autor: Radek Petrášek

"Suverénní to rozhodně nebylo, chtěl jsem to prostě zkusit," řekl na webu Mtbs.cz Cink, který dojel do cíle s náskokem 38 vteřin před Škarnitzlem.

"Viděl jsem, že Jára (Kulhavý) měl nějaké problémy v technice, tak jsem to zkusil a vyšlo to. Dost jsem se ale vystřílel, pak mě začal Škarna (Škarnitzl) stahovat a já ze sebe vymačkal poslední síly," dodal vítěz.

Trojnásobný český šampion Kulhavý ovládl domácí mistrovství naposledy v roce 2010 a v Bedřichově stejně jako v předchozích dvou letech doplatil na technické potíže. Na Cinka ztratil téměř šest minut.

"Byl jsem unavenej, byly tam nějaký problémy, ale ty nechci řešit. Ondra jel naprosto skvěle. Mým cílem je světový pohár a už zítra odlétám do Andorry," prohlásil Kulhavý.

Huříková si pro pátý český titul dojela suverénně. Druhou Pavlu Havlíkovou porazila o dvě a půl minuty, Lucie Veselá na třetí příčce ztratila pět minut.

Je nám líto, video expirovalo.
Bikeři Cinka a Huříková jsou mistry republiky na horských kolech

Výsledky:

Muži: 1. Cink (Multivan Merida Biking Team) 1:36:40,2, 2. Škarnitzl (Sram Rubena Trek) -38,6, 3. Ulman -1:58,5, 4. Boudný (oba Česká spořitelna Specialized) -4:50,4, 5. Eberl (Remerx-Merida Team Kolín) -4:57,9, 6. Kulhavý (Specialized Racing) -5:45,8.

Ženy: 1. Huříková (Specialized Racing XC) 1:21:40,3, 2. Havlíková (KC Kooperativa SG Jablonec) -2:34,5, 3. Veselá (GT bicycles opportunity) -5:01,0, 4. Škarnitzlová (Giant Cycling Point) -6:04,9, 5. Bulisová (4ever CykloBulis Bystřice) -6:44,2, 6. Ježková (GT bicycles opportunity) -9:39,7.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články