Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Urve konečně Sagan v šestém díle Tour etapové vítězství?

Aix-en-Provence (Francie) - Další rovinatou etapu se závěrem pro sprinetry specialisty přinese šestý díl letošní jubilejní Tour de France 2013. Peloton čeká 176 kilometrů s jedinou vrchařskou prémií 4. kategorie. Začínat se bude v Aix-en-provance severně od Marseille, kde končila včerejší pátá etapa. Konečná pro potlučené jedce i šťastlivce, kteří se zatím vyhnuli četným pádům, bude v Montpellier. Přímý přenos sledujte od 14:10 na ČT sport a našem webu.

Peter Sagan (vlevo) prohrál včerejší spurt s Cavendishem
zdroj: ČTK/AP autor: Yorick Jansens

Profil trasy je více monotónnější než ve včerejším "vlnitějším" dějství na Azurovém pobřeží, které po dvousetkilometrové dávce nakonec opanoval britský spurter Mark Cavendish z Omegy a připsal si už 24. vítězství na slavné Tour. Žhavým kandidatém na vítězství bude osmadvacetiletý závodník i dnes, pokud jeho stájoví kolegové zopakují ukázkovou spolupráci ze včerejších posledních dvou kilometrů.

Jednu z posledních šancí, jak urvat etapový vavřín má i slovenský rychlík Peter Sagan z Cannondale Pro cycling. Na kontě má zatím dvě druhá místa a včerejší třetí příčku. Favoritem je i André Greipel reprezentující Lotto-Belisol. "Spurterům budou v kopcích docházet síly a budou rádi, když je vůbec přejedou. Věřím, že Sagan alespoň jedno vítězství urve, i když to může být až v úplně poslední etapě," myslí si expert ČT Lubor Tesař.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články