Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nachlazený König musel vzdát z devátého místa

Grenoble (Francie) - Český cyklista Leopold König kvůli nachlazení odstoupil ze závodu Critérium du Dauphiné. Před závěrečnými dvěma etapami mu patřilo v celkovém pořadí deváté místo se ztrátou 2:16 minuty na vedoucího Brita Chrise Frooma.

Leopold König
zdroj: Getty Images autor: Doug Pensinger

König se necítil dobře už v páteční šesté etapě, kterou dokončil na 41. místě v pelotonu s odstupem 46 sekund za čtveřicí uprchlíků. V noci na dnešek pak dostal horečku.

"Je to smůla, že u některých věcí je člověk bezmocný. Doufal jsem, že se mi nemoc vyhne, když na mně celý tým pracoval. Hory pro mě měly být velkým testem, na který jsem se těšil," litoval König na webu týmu NetApp-Endura.

S nachlazením se potýkají i jeho kolegové Polák Bartosz Huzarski a Němec Paul Voss, který rovněž do dnešní sedmé etapy už nenastoupí.

"Je to věc, která se nedá ovlivnit. Samozřejmě je to zklamání, protože jsme se tu chtěli ukázat. V minulých dnech jsme předvedli, že dokážeme soupeřit s těmi nejlepšími, a měli do závěrečného víkendu velkou motivaci," řekl manažer stáje Ralph Denk. "I když jsme ztratili lídra (Königa), budeme dál bojovat," dodal.

V závodu pokračuje další člen NetAppu Jan Bárta, jenž na sebe upozornil osmým místem ve středeční časovce. V pelotonu je také František Raboň z Omega Pharma-Quick Stepu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články