Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň hostí SP v cyklokrosu. Napodobí juniorský úspěch v Táboře "eliťáci"?

Plzeň - Po úvodním závodu osmidílného seriálu v Táboře se Světový pohár v cyklokrosu přesouvá do Plzně, kde se bude závodit opět ve všech čtyřech kategoriích. Domácí jezdci budou toužit po vylepšení umístění na jihu Čech, kde se pódia dočkal pouze junior Karel Pokorný. Program zahájí právě závod juniorů v 10 hodin, následují muži do 23 let od 11:10. Elitní kategorie přijdou na řadu odpoledne - ve 13:30 vyjedou na trať ženy, v 15:00 muži. Přímý přenos začíná na ČT sport i našem webu ve 14:50.

"Věřím, že přijde nějaký pěkný úspěch. V Táboře se to povedlo juniorům, tak by bylo pěkné, kdyby to teď vyšlo 'eliťákům' nebo ve třiadvacítce. Radek Šimůnek pojede v podstatě doma, dát o sobě bude chtít vědět určitě i Martin Bína," řekl reprezentační trenér Stanislav Bambula.

"V Táboře jsem začínal s cyklokrosem, ale v Plzni pobývám s přítelkyní, takže tam to bude pro mě ještě trošičku víc speciální," připustil Radomír Šimůnek. "Loni byly ty dva závody otočené a také jsem byl na úvod jedenáctý a pak sedmý, takže věřím, že to vylepším i tentokrát," dodal osmý jezdec posledního mistrovství světa v belgickém Koksijde, kde se před ním seřadilo sedm domácích jezdců.

Osobní trenér Viktor Zapletal chválil Šimůnka v Táboře za bojovnost. "Zhruba ve třetím kole jsem viděl, jak mu ten závod přestal chutnat, ale on se tam několikrát zmáčknul. Bylo vidět, jak mu vždy nahoře poodjeli, ale dole na silnici a na těch vlnách se jim zase přiblížil," ocenil Zapletal. Výhradu však měl k posledním dvěma okruhům, v nichž Šimůnek vypadl ze hry o medaile. "Na tom musíme zapracovat," dodal Zapletal.

Cyklokrosař Martin Bína
zdroj: ČT24

Zklamáním skončil Tábor pro Martina Bínu, který se vracel do velkých závodů po více než dvou letech a musel proto startovat na chvostu pelotonu. Do cíle dojel za první dvacítkou. "Asi jsem moc chtěl a zaplatil za to," uvedl Bína. Nyní díky bodům za Tábor se však může těšit na výrazně lepší pozici na startu. "Měl bych hodně poskočit a to by se dýchalo hned lépe. Rozhodně se ale na další závod moc těším, jen si budu muset asi lépe rozvrhnout síly," přemítal.

Do pořadí na předních příčkách bude chtít po největším úspěchu kariéry promluvit i bronzový junior z Tábora Pokorný. "Doufám, že se tím prolomily ledy, protože dosud se mi na mezinárodní úrovni vůbec nedařilo. Psychicky mi to určitě pomůže a v Plzni bych chtěl pódium zopakovat," prohlásil.

Nominace na závod SP v Plzni:

Muži elite: Ondřej Bambula, Martin Bína, Petr Dlask, David Kášek, Vladimír Kyzivát, Lubomír Petruš, Jiří Polnický, Radomír Šimůnek.

Ženy: Pavla Havlíková, Martina Mikulášková, Karla Štěpánová.

Muži do 23 let: Michael Boroš, Karel Hník, Matěj Lasák, Jan Nesvadba, Vojtěch Nipl, Tomáš Paprstka, Radek Polnický, Jakub Skála.

Junioři: Martin Dejmek, Jakub Honzík, Filip Kubín, Roman Lehký, Karel Pokorný, Karel Svačina, Adam Ťoupalík, Jan Vastl, Dominik Vrána.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články