Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rodríguez vyhrál etapu a vede Giro

Assisi (Itálie) - Španělský cyklista Joaquín Rodríguez se díky vítězství v 10. etapě Gira d'Italia s cílem po stoupání v Assisi dostal do čela průběžného pořadí. Roman Kreuziger dojel v hlavní skupině s ostatními favority na devatenáctém místě a zůstal čtvrtý. Středeční rovinatá etapa bude nejdelší v celém letošním Giru, měří 243 km.

Giro d'Italia
zdroj: ISIFA

Rodríguez zaútočil v krátkém stoupání v centru historického poutního města a dojel si pro vítězství dvě sekundy před Polákem Bartoszem Huzarským. Týmový kolega Jana Bárty se postaral o největší dosavadní úspěch německé stáje NetApp, jež startuje na Giru na divokou kartu. Třetí skončil domácí Giovanni Visconti.

"Někteří novináři mi o tom dojezdu říkali a teď vidím, že byl opravdu jako dělaný pro mě. Když je cíl v takovémhle místě, tak to člověk musí využít ve svůj prospěch," poznamenal Rodríguez o závěrečném stoupání úzkými uličkami města.

Třiatřicetiletý člen týmu Kaťuša se posunul do čela díky bonifikaci za vítězství a z růžového trikotu vysvlékl Kanaďana Rydera Hesjedala, před nímž nyní vede o 17 sekund. Třetí je Kreuzigrův kolega z Astany Paolo Tiralongo, český cyklista ztrácí na lídra 52 sekund. Druhý český účastník Gira Bárta dojel na 140. místě s téměř šestiminutovou ztrátou a celkově mu patří 59. pozice.

Je nám líto, video expirovalo.
Giro d'Italia 2012
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články